I september 1968 sto Kongens gate 11 og 13 for fall, og et lite stykke byhistorie tok slutt med de to gamle tregårdene.

Forretningskomplekset Torvkvartalet var i emning, med en lang og moderne fasade langs Kongens gate mellom Torvet og Prinsens gate og med store lokaler for varemagasinet Sundt & Co. Og Trondhjems Farvehandel. I tillegg var den nye gården på Harmonitomten (Norske Forenede) samt Smedgården (Langland & Schei) nylig reist nærmere Torvet. Som en følge av denne utbyggingen, forsvant nedre del av Danielsveita, som ennå høsten 1968 munnet ut i Kongens gate.

Kongens gate 11 hadde vært Trondhjems Farvehandels gård siden 1927, da den ble overtatt etter Harald O. Haugers kolonial, frukt- og tobakksbutikk. Før det igjen hadde gården vært tilhold for fotograf Olav Skjevlo, som på sin side hadde etterfulgt en lang rekke eiere og brukere. Denne delen av byen hadde ikke vært rammet av bybrannene i 1840-årene, og mange av gårdene gjemte på en mye eldre historie.

Kongens gate 13 var først på et mye senere tidspunkt enn nabogården blitt butikklokale. Før bok- og papirforhandleren Globusforlaget hadde etablert seg her i mellomkrigstiden, var dette fanejunker Ole Stenseths eiendom. Han leide lenge ut rom til opptil 20 elever ved Underoffisersskolen. Gården ble derfor kjent som «Kvarter Stenseth», med eieren ofte sittende på den høye steintrappen som den gang lå ut mot Kongens gate og først ble fjernet da Trønderheimen kjøpte gården og Globusforlaget flyttet inn. Stenseth hadde da i noen år i tillegg drevet sin egen inkasso-, eiendoms- og kommisjonsforretning. I kjelleren var det saftpresseri i flere år, mens Karen Dahl drev kafé i bakgården.

Se mange Før og nå her

Høsten 1968 var det like før de gamle trehusene forsvant - på samme måte som bebyggelsen på hjørnet mot Prinsens gate, «Pænglaushjørnet», som var revet midt på 50-tallet da Trønderheimen utvidet med sin store hjørnegård. Borte var også Kongens gate 9, Swenssongården, som hadde holdt stand til 1967. Da ble også nabogården i sør, Schjølberggården i Munkegaten 24, revet, men denne fikk et nytt liv i byavdelingen på Trøndelag Folkemuseum på Sverresborg. Av Kongens gate 9-13 var det imidlertid bare minnene igjen.