Vi tok en tur til brannstasjonen for å se om vi fant noen benkeslitere. Der var det så nytt og fint at selv benken er polstret. Sofa? Nei, den duger som benk.

Her sitter du på en svært behagelig benk, jobber du her eller er du besøkende?

- Jeg jobber her ja, men jeg ble kastet ut av kontoret for pc-oppgradering, så derfor sitter jeg her. Og det var jo ingen som advarte meg mot dere!

Vi er ikke spesielt farlige. Hva jobber du med?

- Jeg er økonomikonsulent, holder på med moms og bank og sånt. Jeg har vært her i litt over to år, fikk akkurat med meg tre måneder i Kongens gate før vi flyttet hit.

Herlig med et splitter nytt bygg. Men nå er du kasta ut av kontoret?

- Ja, de skal oppgradere pc-en med nye systemer. Det er jo sånn med data. Det er fint når det virker, men et prakk når det ikke virker.

Det gikk nettopp forbi en fyr her som mente du var vant til å bli tatt bilder av. Du er jo en stilig dame, tar du modelloppdrag?

- Nei, ha ha! Jeg kommer opp på bilde på skjermen her i ekspedisjonen. Og så dukker jeg opp på flybussen.

Javel?

- Jeg var med på noen reklamegreier for dem for tre års tid siden, og de bildene florerer visst fremdeles, hører jeg rykter om. Det er reklame for flybussen og for Nettbuss. Det er stillbilder, noen inne i bussen og noen utenfor.

Du er en busskjendis!

- Hehe, ikke akkurat. Det var en av de jeg spilte fotball sammen med på bedriftsidrettslaget til Nettbuss som skulle ordne de fotogreiene, så hun spurte om jeg ville være med. Og hvorfor ikke! Jeg har hatt ett oppdrag før, men da var jeg 16-17 år. Mamma jobbet på KBS, der Sirkus ligger nå. De skulle lage reklame for klær, og barna til de ansatte ble spurt. Mamma har ennå et gammelt avisutklipp liggende.

Hva driver du med nå for tiden da?

- Jeg spiller innebandy for brannvesenets damelag. Vi trener i gymsalen her på onsdagskveldene. Og i går spilte vi kamp. Vi er Sothønene.

Sothønene?!!!

-Ja, laget heter det. Det var mest feiere på laget til å begynne med, sjø.

Aha. Men innebandy ser ganske slitsomt ut?

- Ja, vi må bytte veldig ofte, he he, men det er veldig artig! Miljøet her er i det hele tatt kjempebra. Jeg stortrives, både med kollegene og den nye stasjonen. Jeg har vært her i over to år nå, men må ennå klype meg i armen over at jeg var så heldig å få jobb her.

Det høres neimen ikke verst ut!

- Nei, det er sant. Tidligere var jeg i transportfirmaet til pappa. Men han ønsket ikke å fortsette, og jeg hadde ikke lyst til å ta over. Den ene søstera mi kjører buss, og mora min har kjørt buss i mange, mange år, hun var en av de første damene i bransjen. I tillegg har hun kjørt drosje, og innimellom også lastebil. Men ikke jeg, jeg var på kontoret. Jeg var jo litt nervøs da jeg skulle søke ny jobb.

Og nå klyper du deg i armen på brannstasjonen.

- Ja, jeg sitter og smiler for meg sjøl når jeg kjører til jobb om morran.

Rene hallelujastemningen altså. Har du kommet i gang med juleforberedelser da?

- Ja, jeg har bakt pepperkaker med dattera mi på ti, pynta litt i huset og kjøpt noen julegaver.

Det høres ut som du har full kontroll. Du klarer å kose deg i førjulstida og ikke bare stresse?

- Jeg stresser jo også, men det er mye kos. Jeg og begge søstrene mine med familier skal til foreldrene våre i Malvik og feire jul. Jeg har ei søster på Ørlandet og ei i Viggja, og annenhver jul møtes vi i Malvik.

Har du et religiøst forhold til jula?

- Nei, jeg var med på julegudstjenestene da jeg gikk på skolen, men jeg er ikke så flink nå.

Det er jo mye debatt rundt julegudstjenestene nå for tiden. Sender du datteren din av gårde?

- Hun skal avgårde ja. Jeg tenker jo at det er en fin tradisjon, du får litt stemning og en påminnelse om hva jula dreier seg om. Ikke bare pakker og stress.

Blir det tid til ettertanke?

- Ja, når man bare er ferdig med førjulstresset. Jeg elsker jula! Første juledag er det julelunsj hos en kompis, og i mellomjula drar vi til Ørlandet, hvor vi feirer nyttårsaften med søstersens familie. Søsteren min har ei datter som er like gammel som mi, så de er mye sammen. Og begge to er med og danser med Bjørnis.

Bjørnis?

- Brannbamsen Bjørnis driver med forebyggende arbeid rundt brannsikkerhet, rettet mot barn. Og når Bjørnis er ute og opptrer, har han ofte med seg noen jenter som danser. Sist helg opptrådte de på City Lade.

Så dere er blitt en skikkelig brannvesen-familie! Men hvordan står det til med brannsikkerheten i heimen?

- Jeg er nok blitt litt mer oppmerksom på brannsikkerhet etter at jeg begynte å jobbe her. Vi har seriekoblede brannvarslere, og jeg sjekker rømningsveier og sånne ting og slår av julestjerna når jeg drar ut. Det ville jo vært veldig flaut å få brannvesenet på døra!