Vi har slett ikke noe mot vinter, snø, ren luft og skiføre. Men årets første uke var bare den klassiske vinglingen mellom iskulde, snøstorm og pissregn, mellom snømåking, isblanke gangveier og deprimerende slaps.

Som Gro Anita Schønn så fint pleide å spørre: «Er det underlig man lengter bort iblant?». Vi gjør det i hvert fall - og det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. Stapper du en ildrød, solmoden tomat i munnen på oss, skal du ikke se bort fra at smilet og gleden er tilbake.

Mulig at været har stabilisert seg nå, og at det er det reneste vintereventyret der du bor. Og flott er det. Dagens rett blir ikke dårligere av den grunn.

Tomater med sødmen som bare kan komme etter uker badet i middelhavssol, kobles med en ganske sint chorizopølse, en illsint chili med frø, herlig basilikum og litt konsentrert solenergi, intravenøst fra en nykjøpt sitron.

En trenger ikke mye mer enn en salat for å få livet på stell, bare salaten er god. Og det tør vi love denne er, i den effektive miksen av den varme, fyrige kikertsalaten og den kalde salaten full av konservert middelhavsolvarme.

Mange flere gode oppskerifter fra Kjøkkenveien her!