De to drosjene nærmest i nedre del av rekken hadde registreringsnummer U 521 og U 328 og tilhørte henholdsvis vognmann Oscar S. Vinje og «automobilfører» Fridtjof Carlsen. Mens Vinje-bilen var en Chandler på 60 HK, kjørte Carlsen en Huppmobile med 40 HK under panseret. Begge var amerikanske bilmerker.

Drosjeholdeplassen i Søndre var en av tre faste holdeplasser i byen på denne tiden. Torvet og Verftstomta var de to andre. Til sammen var det såpass mange som 56 drosjer i Trondheim. De fleste av drosjeeierne kalte seg vognmenn, en tittel som hang igjen fra noen år tilbake, da både vare- og persontransporten foregikk med hest og vogn. De to første bildrosjene i Trondheim var satt inn i trafikken i 1909. Drosjeeierne var i 1914 ikke flere enn fem, men økte raskt til 14 i 1916, før utviklingen stagnerte frem til 1920, da den igjen skjøt fart.

De 56 drosjene i 1922 utgjorde en vesentlig del av det totale biltallet i byen. Antall registrerte personbiler var til sammenligning 127, mens det fantes 71 vare- og kombinasjonsbiler og 88 lastebiler.

Drosjeholdeplassen i Søndre var strategisk plassert i byens bank- og finansstrøk, der kundegrunnlaget var godt og drikkepengene sannsynligvis satt løst. De fleste bankene lå ovenfor krysset med Thomas Angells gate, der bildene er tatt, og den eneste synlige på bildet fra 1922 er Spareskillingsbanken (Trondhjems Arbeiderforenings Spareskillingsbank) i den lyse gården nr. 18 på venstre side av gaten (Kjeldsberggården). Ovenfor, i Søndre gate 16, hadde Brødrene Rangul musikkforretning og Henriksen & Co. utsalg av damekonfeksjon. I andre etasje var det flere kontorer, blant annet for O. Meyer Hansens eiendomsforretning.

Se flere Før og nå her

På motsatt side av gata eide Trondhjems Haandverk- & Industribank den store murgården på hjørnet, Thomas Angells gate 8. Her hadde Trondhjems Farvehandel sin store butikk i første etasje og en rekke firmaer, blant dem flere advokater, kontorer oppover i de seks etasjene. Nedenfor, i Søndre gate 17, lå Johnsen & Risan jernvareforretning og National café, mens hjørnegården mot Olav Tryggvasons gate hadde virksomheter som J. Christoffersens barbersalong, M.W. Noodts urmakerforretning og Djønne & Cos fruktbutikk.

De fleste av gårdene i dette gatepartiet eksisterer fortsatt, nesten hundre år etter. Det gjelder også mye av bebyggelsen nedenfor Olav Tryggvasons gate, der Mathesongården ruver like høyt med sin karakteristiske kuppel og Gildevangen streber med sitt spisse hjørnetårn.