Hotelldirektør Holthe nektet seg ikke noe i arbeidet for å gjøre Fjellseter så attraktivt som mulig. Hit kom velstående turister fra mange land for å oppleve «Nordens Davos», som stedet ofte ble kalt. I gjesteboken sto etter hvert navn fra flere av Europas kongehus og en lang rekke kjente personer. Sommeren 1906 hadde det norske kongeparet, den tyske keiser Wilhelm og Fridtjof Nansen vært blant de fremtredende gjestene.

Nå var det vinter igjen, og Holthe hadde et nytt tilbud på hotellets program. En same ved navn Aslak var hyret fra Finnmark, og med fem reinsdyr suste han rundt med hvinende gjester på slep. Også for byens befolkning var det samiske innslaget på Fjellseter en eksotisk opplevelse, noe signaturen «C» ga uttrykk for et innlegg i Trondhjems Adresseavis.

«Alle har vel beundret de smukke Rensdyr heroppe, seet Finnen i sin vakre Stasdragt, kanskje ogsaa seet Renen forspændt drage afsted med de lette Pulker. (…) Jeg krøb ind i Holthes Pæsk, op i Pulken – og afsted bar det. (…) I lynende Fart gik det først lidt af Veien nedover, derpaa ind paa Løipen over Myren. Jeg følte Høifjeldets Aande, den deilige, glitrende, hvide Sne, Stilheden omkring os, det spændende ved det hele…»

På bildet fra 1907 står Aslak i sin samelue litt til høyre for midten, mens to damer og en mann har tatt plass i pulkene. Bildet er tatt ved «Annekset», den nedre delen av hotellet. Bygningen var i en enklere form oppført av Kristian Fjellseter i 1892 og ble ombygd og utvidet i sveitserstil da det store nye Fjeldsæter Turisthotel og Sanatorium åpnet på platået ovenfor i 1899. Betegnelsen «sanatorium» var på denne tiden ensbetydende med et høyfjellshotell, et helsebringende sted med frisk luft omgitt av vakker natur. Ved eierskifte i 1906 kom det på tale å gjøre Fjellseter om til et tuberkulosesanatorium, men dette møtte sterk motstand, og stedet fortsatte som et turisthotell for bemidlede gjester.

Se flere bilder fra Trondheim før og nå her

Hovedhotellet på Fjellseter brant ned til grunnen i påsken 1917. Turisthotellet ble drevet videre i Annekset, som ble utvidet med en stor bygning i funkisstil av hotelleier Haakon Høyer i 1930. Også denne delen av hotellet ble imidlertid flammenes rov, i august 1946. I dag er Fjellseterstua (Freidighytta) og Fjellseter kapell de eneste bygningene på stedet. Den første var satt opp som hytte for hotelleier Høyer, mens kapellet ble reist i 1933 etter en mangeårig innsamlingsaksjon.