Paret i trettiårene kjøpte seg tomt i Innleggsveien på Melhus.

- Husene ligger tett her, men det må vi tåle når vi bor så sentralt. For oss, som kommer fra Hovin og Soknedal, er Melhus sentralt, nemlig, ler Britt Kristin. Her, i et nybyggerfelt som ble etablert for tre år siden, fikk hun og Kim Roger satt opp huset de bestilte fra Latvia.

- Jeg trodde vel egentlig at jeg skulle ha et vanlig trekanthus, sier Britt Kristin, og tenker på tradisjonell husfasong med saltak. Men så begynte det å komme opp mange av den sorten i byggefeltet, og Britt Kristin fikk lyst til at huset deres ikke skulle se ut som alle andre.

Liker du dette? Les flere slike saker her.

- Jeg tenkte litt på skikkelig moderne, med flatt tak og sånt, men vi fant ut at det passet dårlig på Melhus.

De landet på et hus med pulttak og stor takhøyde, med store vindusflater. Tok utgangspunkt i et kataloghus de likte, og tilpasset dette til tomta de hadde kjøpt.

Innleggsveien 28: Byggefeltet ved siden av Vollmarka på Melhus ble etablert for tre år siden. Dette huset skiller seg seg ut i massen.

Svart firkant

Familien på tre solgte det gamle huset sitt ganske tidlig i prosessen. Da de flyttet inn i et lite, midlertidig hjem i en leilighet, solgte de rubb og stubb av møblene fra gammelhuset. Britt Kristin ville starte på nytt, og kjøpe ting som passet sammen og til rommene i det nybygde huset. Hvor begynner man da?

- Jeg hadde det ganske klart inni hodet mitt hvordan dette skulle bli. Jeg visste for eksempel at jeg ville ha en svart spisestue, forteller hun. På veggen inne i spisestuen er det malt et stort, svart felt. Den svarte firkanten ga maleren litt hodebry, i den forstand at han lurte på om hun virkelig mente alvor.

- Han var sånn «Hva i alle dager skal du med en stor, svart firkant der?», sier Britt Kristin.

Da han kom tilbake etter at hun hadde hengt opp bilder, blomsterpotte og lysestake på veggen, fikk pipa en annen låt. Det ble fotografering og stor begeistring. For det svarte feltet skaper et definert område som binder sammen enkeltelementene på veggen.

Britt Kristin jobber som boligstylist. Hun vet hva hun driver med. Allikevel hender det Kim Roger rynker litt på nesten når ideene kommer på bordet.

- Han sier «det blir sikkert bra», men jeg ser på ham at han egentlig ikke tror det. Men så blir han fornøyd lell, når han ser resultatet, smiler hun.

Fjør, fjøs og stjerner: Kim Rogers stjernehimmel og den dypblå fargen på veggen gjør at soverommet skiller seg ut fra de lyse og grå rommene i resten av huset.

Stjernehimmel

For det aller meste er det Britt Kristin som sitter på idéene. Men én dag, under bygginga, da Britt Kristin kom inn i huset, holdt Kim Roger på med noe han hadde funnet på helt selv. Eller, kanskje ikke helt selv. En elektrikerkompis var medsammensvoren.

- Der var de i sving med å lage stjernehimmel i taket på soverommet, gitt! Jeg var litt sånn, «jaha, det skal du ha?» Men det ble faktisk veldig fint, da.

Stjernehimmelen kom særlig godt til sin rett etter at soverommet fikk ny farge.

- Det ble for mye å tenke på under byggingen, for mange avgjørelser som skulle tas. Så vi tok alle veggene grå, og tenkte at vi heller får male om siden.

Soverommet har altså allerede fått en make-over, fra grå til dyp blå.

- Det ble et helt annet rom. Vi sover bedre også, etter at det ble så mørkt her inne.

Gul, varm belysning kommer fra Eos fjærlampependel og fra fjøslamper i messing, hengt i lærstropper som leselamper. Britt Kristin forteller at hun kjøpte fjærlampa før den ble superpopulær, og at litt av stasen egentlig forsvinner når «alle» har den samme.

- Men jeg kan jo ikke kaste den ut av den grunn, heller. Dessuten, mange har den over spisebordet, men jeg synes det passer bedre på et soverom.

Åpent kjøkken: Rene og ryddige kjøkkenbenker er en selvfølge for eks-kokken og boligstylisten. Til hverdags spiser familien alle måltider ved kjøkkenøya.

Ryddig kjøkken

Britt Kristin jobbet i mange år som kokk på Nidelven Rica. Da de skulle bygge hus, var stort og åpent kjøkken en av tingene som sto øverst på ønskelisten. Med platetoppen på en stor halvøy som fungerer som familiens kjøkkenbord, har Britt Kristin full kontakt med stua og eventuelle gjester når hun er i sving på kjøkkenet. En mindre velorganisert kokk hadde kanskje følt behov for en mindre synlig benk, men Britt Kristin er proff. Kombinasjonen boligstylist med 15 års fartstid som kokk gjør at kjøkkenbenken for det meste ser strøken ut.

- Jeg er glad i å ha det ryddig, ja, fastslår Britt Kristin. Hun har fått seg en aha-opplevelse etter at hun begynte å jobbe som boligstylist. Det er ikke slik at alle har det ryddig hjemme. Når hun rykker inn før fotografen skal komme og forevige en bolig som skal selges, da er det både ti-tjue og to hundre ting som må flyttes unna og ryddes bort.

- Samboeren min har forsøkt å fortelle meg det før, at ikke alle er like ryddige som meg, men jeg har vel egentlig ikke trodd det før.

Orden er en dyd, og dette huset er også lagt opp til å kunne være ryddig. Yttergangen, for eksempel, den er det bare gjester som bruker. Selv kommer familien nemlig inn gjennom garasjen og inn på vaskerommet.

- Det er en av de tingene jeg er mest fornøyd med. Superpraktisk. Og da er yttergangen alltid ryddig, smiler hun.

Takhøyde: Store vindusflater, overlys og åpne rom sto på ønskelista da huset skulle tegnes.

Drivved på badet

Det aller meste er nytt, glatt og svært så lite rufsete i dette hjemmet. Unntaket finner vi på badet, der en bit drivved ligger på tvers av badekaret og gjør nytten som hylle til såpe, duftlys og krem.

- Den fant jeg i Meråker. Var ingen tvil om at den måtte bli med hjem, forteller Britt Kristin. Selv om huset i det store og hele er ferdig innredet nå, vil hun fortsette å kose seg med småpusling. Det ville jo være trist å bli helt ferdig!