I så fall: Så fint, for da vet du hvor godt det er med den norditalienske spesialiteten. Osso buco.

Det er ikke bare i sveitserost at hullene nesten er de viktigste for smaken. Navnet osso buco betyr rett og slett kjøtt med hull, og hullene det gjelder er margen i beinet sentralt plassert i de oppskårne skalkestykkene.

Marg og kraft: Kjøttet trenger noen timer på å bli mørt.

Kjøttet trenger sine timer på å bli mørt, og til all smaken fra margen blander seg med kraften, vinen og tomaten i sausen.

Men det fine er at dette fikser ingrediensene helt av seg selv, mens de godgjør seg på svak varme i ovnen - mens du er ute og går søndagstur, rydder i garasjen eller ser fotball på tv.

Det er like enkelt som det er genialt som det er godt.

Mange flere gode oppskrifter fra Kjøkkenveien her

Du har sikkert både spist og for den del selv laget osso buco tidligere. Men det fine nå er at det er blitt lettere å finne kalveskank i butikkene, og vi er ikke sikre på at du har hatt tilgang til en bedre (og for den del enklere) oppskrift enn dette.

Det en ofte oppdager med osso buco er at én skinkeskive til hver person er litt lite. 5-6 skiver til fire personer blir mer passe. Så kan en jo alltid lage litt ekstra stappe, og om du vil - en god salat til forrett.

Frest grønnsaksmos: Rens grønnsakene, og mos dem med stavmikser. Foto: Terje Visnes