Hun er andpusten, rød i kinnene og har armene fulle av godteri. Hun har påskeegg i favnen også. De er gigantiske, og snart skal de fylles. Barna skal ikke lide noen nød.

Jeg har vært på harryhandel. På vei hjem fra svenske fjell, hender det jeg stikker innom Coop på Storlien. Butikken ligger rett ved veien, den er åpen søndag ettermiddag, og jeg er ikke bedre enn andre. Kanskje tvert imot. Når det er penger å spare, benytter jeg anledningen.

Jeg må innrømme at jeg har kjøpt både kylling og kjøttboller og det som verre er. En gang var jeg så tørst etter skituren at jeg kjøpte en colaboks. Hadde jeg kjøpt en kasse med 24 colabokser, hadde jeg spart mye mer. Det er mulig å kjøpe cola til fem kroner literen i Sverige. Fem kroner literen! I Norge må du betale over tre ganger så mye for en liter lettmelk. Over tre ganger så mye.

Jo mer du kjøper, desto mer sparer du. Det er først når du kjøper to eller tre pakker bacon det blir skikkelig billig. Skal du virkelig spare, må du ikke kjøpe én Kexchoklad, men en diger pakke.

Skal du virkelig spare, er det en fordel om du trives med et gjennomført usunt kosthold: Glem brokkoli og blomkål, kjøp flesk og bacon og brus og godteri. Som nabobutikken Eurocash på Storlien så treffende sier det i digre annonser i norske medier: «Den godaste påsken er svorsk.»

Butikkene der trønderne harryhandler, har utvidet åpningstid, forsterket bemanning og enorm omsetning nå ved påsketider. De er åpne hver eneste dag, du kan fylle vogna med cola både langfredag og første påskedag. Ulempen er at spriten og ølet du har bestilt fra systembolaget, ikke blir utlevert de dagene - men du kan ruse deg skikkelig på sukker samtidig som du minnes at Jesus hang på korset.

Det er enda mer å spare på alkohol enn på sukker og flesk, men ingenting er så lønnsomt å kjøpe som nikotin. Der snakker vi om flere hundre kroner per kartong. Hvis du skal på slalåmtur, tjener du inn heiskortet ved å kjøpe 200 sigaretter. Jo mer du røyker, desto flere gratis slalåmdager vil du få. Det er nesten vanskelig å forstå at ikke-røykere tar seg råd til å kjøre slalåm.

Slik sto jeg og tenkte sist jeg var på harryhandel. Jeg var nesten litt flau, siden jeg bare hadde ost, eplemos og brød i handlekurva. Jeg var misunnelig på de andre, de som hamstrer cola i enorme mengder og er så trygge på seg selv at de trives godt i joggebukse.

De gir blaffen i kostholdsfanatikere som mener det er omsorgssvikt å gi barna posesuppe, de spiser bacon så lenge de synes det er godt og stresser ikke med å bli kvitt noen ekstra kilo. Det ligger mye god helse i trivsel. Coop på Storlien er puritanismefri sone, et godt sted å stikke innom for oss som er lei av at alt skal være perfekt.