Det er alltids et Elvis-jubileum. I sommer er det en markering av det triste slaget, da er det 40 år siden Elvis Presley døde.

Men han forlot ikke folks bevissthet. Musikken og mytene lever videre. Og enda viktigere, her hos oss, er det faktum at selv om Elvis har forlatt planeten, har han aldri forlatt kjøkkenet.

For ganske mange år siden, 14 for å være nøyaktig, hadde vi en oppskrift på det vi i denne spalten kalte Elvis-koteletter. Det var vår variant av en av kongens spesialiteter. Vi brukte enda mer av det gode enn Elvis selv, tilsatte fløte til nøkkelingrediensene kyllingkraft og sennep. Og lot kotelettene steke så lenge at de knapt hang sammen etterpå.

Det var en populær oppskrift, det bor tydeligvis en Elvis i mange.

Nå kommer en ny versjon, enda enklere, kanskje enda bedre. Med fløte OG crème fraîche. Vi kødder ikke med kongens matfilosofi.

Kongelig arbeiderkost: Når du pimper smaksrikt kjøtt med sennep og vin og kraft og smør og fløte og crème fraîche, får du tyngde nok til å overbevise de fleste.

Nakkekoteletter er en undervurdert råvare, og få ganger kommer potensialet tydeligere frem enn i Elvis-kotelettene.

Dette er mat for konger i alle aldre og alle kjønn, som passer like godt både sommer som vinter, og ikke minst i perioder der det ikke er greit å vite hvilken årstid vi befinner oss i.

Elvis var jo heller ikke bare konge, men også en vaskeekte arbeidergutt. Det finnes kanskje enda mer passende 1. mai-mat, men i farten kan ikke vi komme på noe.

Her har vi samlet alle oppskriftene fra Kjøkkenveien