4-5 porsjonspizza
3 dl vann
340 g mel
2 ss olivenolje
1 ts salt
En kvart pakke gjær
0,5 boks crème fraîche
40-50 g ferskrevet parmesan
5-6 svarte oliven per pizza
2 pakker fersk bøffelmozarella
4 tynne skiver røykelaks per pizza
En god neve rucola
God olivenolje
4-5 sitronbåter
1. Elt ingrediensene i pizzadeigen godt - og la heve en times tid. Jobb ut til fire-fem emner, og sett i kjøleskapet under plast. Gjerne natten over. Om du lager deig dagen før du steker pizza, kan du halvere gjærmengden.
2. Sett ovnen på maksimal varme.
3. Ha deigemnene på smurt ovnsplate og press utover til passe størrelse, med en liten forhøyning ytterst. Om du har
delt i fem emner, vil størrelsen på hver pizza bli sånn at det er plass til å steke to i gangen på én stekeplate. Stek dem enkeltvis i cirka fem minutter, avhengig av varmen på ovnen.
4. Bryt mozzarellaen og fordel på de halvstekte pizzaene, og ha på oliven og parmesan. Sett inn pizzaen i ovnen og stek til mozzarellaen akkurat er smeltet. Hvor lenge - er avhengig av ovnen.
5. Mens pizzaen er i ovnen, skjær røykelaksen i tynne skiver, og ha over pizzaen sammen med rucola. Skvett over god olivenolje og server med en sitronbåt på hver pizza.
5. Mens pizzaen er i ovnen, skjær røykelaksen i tynne skiver, og ha over pizzaen sammen med rucola. Skvett over god olivenolje og server med en sitronbåt på hver pizza.
4. Bryt mozzarellaen og fordel på de halvstekte pizzaene, og ha på oliven og parmesan. Sett inn pizzaen i ovnen og stek til mozzarellaen akkurat er smeltet. Hvor lenge - er avhengig av ovnen.
3. Ha deigemnene på smurt ovnsplate og press utover til passe størrelse, med en liten forhøyning ytterst. Om du har delt i fem emner, vil størrelsen på hver pizza bli sånn at det er plass til å steke to i gangen på én stekeplate. Stek dem enkeltvis i cirka fem minutter, avhengig av varmen på ovnen.
2. Sett ovnen på maksimal varme.
1. Elt ingrediensene i pizzadeigen godt - og la heve en times tid. Jobb ut til fire-fem emner, og sett i kjøleskapet under plast. Gjerne natten over. Om du lager deig dagen før du steker pizza, kan du halvere gjærmengden.