Vi overhørte forleden en gjeng som var ute og spiste sammen, og som bestemte seg for å gå for tilbudet om så mye pizza til alle som de klarte, og så mange forskjellige typer som de ønsket.

- Vi prøver hele menyen, bortsett fra røykelaksen, foreslo én av dem.

Og slik ble det.

Sikkert greit det, for pizza med røykelaks vil nok kanskje oppleves som tam – om den serveres sammen med de mest chilisterke og kjøttunge pizzaene.

Men det er dumt å aldri prøve. For pizza med røykelaks er en av pizzaverdenens klassikere, og definitivt blant de mest elegante pizzaer. Om den lages med kjærlighet og de beste råvarer.

Røykelaksen matcher ikke tomatsausen, så dette er en av (egentlig ganske mange) typer pizza som er best servert som hvit pizza.

Altså uten tomatsaus. Vær forsiktig med mengden av også de andre ingrediensene. Dette er langt unna vulgær bakruspizza, dette kan serveres pene mennesker på fløyelsmyke søndagsluncher.