Vi er på tampen av høysesongen for de beste norske jordbærene, men har på ingen måte fått nok.

Vi bare leker oss med nye variasjoner.

En stor hit de siste ukene har vært jordbæris, med minimalt arbeid og minimal tilsetning.

Vanligvis krever islaging enten mye arbeid eller at en investerer i ismaskin. Men ikke denne varianten.

Tips: Vegansk fest-is  Om du erstatter kondensert melk med kokosmelk, så vil du få en velsmakende bananis du kan servere også til veganere. Men bruk bare den faste delen av kokosmelken (den skiller seg i boksen).For vegansk versjon av jordbærisen, erstatt kondensert melk med akasiehonning.

Nøkkelingrediensen er søt kondensert melk, altså ikke den klassiske vikingmelken, men den enda mer konsentrerte utgaven som er tilsatt sukker. Søt kondensert melk er sentral i matlaging i latinamerikanske land, men «vidundermidlet» har fortsatt til gode å få ordentlig fotfeste her hjemme, selv om det er blitt mer tilgjengelig.

Boksene er relativt kostbare, men samtidig drøye. De fås i innvandrerbutikker, men etter hvert også i større supermarkeder.

Når du lager is på denne måten, er nøkkelen å fryse ned råvarene i god tid og så lages isen rett før servering. Det krever en god blender/ foodprosessor, og gode råvarer.

Enda enklere er det å lage bananis. Mulig du ikke synes det høres spesielt godt ut, men i så fall vil du bli svært positivt overrasket når du tester det ut ...