Det er ikke rart i det hele tatt. Mye er skjedd siden vegetarburger fremsto som en ynkelig erstatningsrett, et tilbud til trøst for vegetarianere som kunne spise noe som av utseende minnet om «ordentlig mat», men som ikke smakte noe som helst.

Nå er en godt komponert vegetarburger noe en aktivt kan velge, selv om en verken er veganer eller vegetarianer, simpelthen fordi det smaker godt og friskt, og at en kan oppleve mange forskjellige smaker i hver munnfull.

Men det er en forutsetning at den faktisk er nylaget. Ikke bare at den er nystekt, men at deigen er nylaget av ferske råvarer. Det er det som er selve attraksjonen. I det øyeblikk en vegetarburger er fryst ned, kanskje til og med forstekt, forsvinner både sjarmen og attraksjonen - for vår del ja.

Til å være klassifisert som hurtigmat, kan det legges mye arbeid i en god burger. Ikke bare skal en lage selve burgeren, det er mange andre detaljer som også skal på plass.

Vi har denne gangen valgt å satse på ferdig kjøpte brød, men lager til gjengjeld ketsjup selv. Vi har laget en rikelig porsjon som kan brukes i mange sammenhenger. Også i en oppskrift som dukker opp i denne spalten om ikke mange uker.

Vår burger er et helt vegansk alternativ. Om de ikke skal spises av veganere, og det ikke er noe poeng å unngå animalske produkter helt, vil det nok bli enklere å jobbe med burgerne om du tilsetter et egg til deigen. I så fall kan du sløyfe potetmelet.

Her finner du mange flere gode oppskrifter fra Kjøkkenveien.