Vi kan for eksempel spise krabbe. I mange forskjellige former.

Krabbe naturell med sitron, majones og loff som eneste tilbehør er supert. Likeledes å tilføre litt mer hektiske smaker av chili eller curry. Krabbe tåler litt juling, og trives sammen med typiske asiatisk smaker som chili, hvitløk, ingefær, lime og koriander.

Krabbekaker er en fantastisk måte å spise krabbe på. Ikke minst på begge kyster av USA er det mange gode og populære krabbekake-spesialiteter.

TEMA: Kjøkkenveien

Mye godt å velge i, men vi vil likevel hevde at det er liten grunn til å gå over bekken etter vann, når dere først har vår oppskrift her å gå etter.

Dette vil være utmerket både til lunsj og en lett kveldsrett, men også som en del av en sjømatbuffé. Det vil nærmest være prikken over i-en i selskap med rene sjømatprodukter.

God gammeldags taskekrabbe gjør seg slett ikke ut i selskap med fjongere råvarer som hummer og sjøkreps, kongekrabbe og diverse lekre skjell.

I godt selskap: Krabbe trives utmerket i selskap med heftige smakstilsetninger, og selv om det er skyer i horisonten er det stas å kunne melde at krabbesesongen er i gang for alvor.

For oss er krabbe en fest, nesten uansett. Nøkternhet er ikke i våre tanker i forventningen til et storstilt krabbemåltid.

Men som de seriøse matformidlere vi i heldige øyeblikk lykkes i å være, må vi ha inn litt nøkternhet.

En avgjort hake ved skalldyr er muligheter for matforgiftning, det har vært spesielt aktuelt i Midt-Norge denne sommeren, med funn av PSP (Paralytic Shellfish Poisoning) ikke bare i blåskjell, men også kamskjell og vanlig taskekrabbe.

Man skal ikke spise mat man er usikker på. Men det er ikke vanskelig å gjøre trygge valg.

Krabbe kjøpt på butikk er uansett trygt, om du er usikker på krabbe du har fanget selv, kan du velge å bruke bare det hvite kjøttet i klørne.

Det er bare funnet PSP i det brune kjøttet, det hvite kjøttet på krabbene kan trygt spises. Det er jo også det hvite kjøttet de fleste synes er stas med krabbe.

Vi synes det er stas med krabbekjøtt i alle farger og nyanser, men det blir superfint med bare hvitt krabbekjøtt også i disse kakene.