Den store bakeribedriften i Krambugata 14-16 var blant de første firmaene som tok i bruk motorisert transport i Trondheim. Sommeren 1910 fikk Jacob Halseth registrert en «vareautomobil» og ble gitt tillatelse til å kjøre på veiene i Strinda, Tiller og Malvik, i tillegg til den daglige ferdsel i bygatene.

Les flere saker fra FØR OG NÅ -serien

I 1913 kunne Jacob Halseth Dampbagerier & Konditori feire sitt 50-årsjubileum i det store og moderne industrianlegget i Krambugata og Brattørgata. Jacob Halseth hadde i 1863 startet firmaet som en beskjeden forretning innen kolonial og isenkram, og utbyggingen til et av landets største bakerier var skjedd under ledelse av sønnen, (Jacob) Adolf Halseth (1850-1947). Etter flere år til sjøs kom han og broren Axel tilbake til hjembyen i 1878 for å overta familiebedriften.

Snart drev Adolf forretningene alene. Under utviklingen av bakeriet gjorde han seg nytte av moderne maskiner og utstyr og satte strenge krav til råvarer og hygiene. I løpet av 1880- og 90-årene økte antall ansatte til over 70, og Jacob Halseth leverte produkter til et stadig større område, etter hvert over hele Skandinavia og ble tildelt flere utmerkelser på internasjonale utstillinger. Grosserer Adolf Halseth ble med årene en av byens mest kjente menn, ikke bare for sin store bedrift, men også for en betydelig innsats for veldedige formål. Blant annet hadde han stor interesse for utdannelsen av sjøfolk og var en viktig støttespiller bak skoleskipet «Tordenskiold».

67 år gammel, i 1917, solgte Adolf Halseth den store bakeribedriften til Trondheim kommune for 900 000 kr. Kommunen bygde anlegget videre ut, bl.a. med en ny kjeksfabrikk i 1929, med produksjon av sin landskjente «Trønderkjeks» og merker som «Milk», «Marie», «Havre» og «Trond». Alle råvarer til bakeriet og konditoriet ble fraktet gjennom en 50 meter lang tunnel fra den seks etasjer høye mellagerbygningen i Krambugata 11.

Det kommunale bakeriet ble i 1959 solgt til brødrene Ørvar, Reidar og Roar Helgesen, som året etter åpnet Brødfabrikken A/S i det samme anlegget. Denne bedriften ble drevet i Krambugata/Brattørgata til 1973, før den ble flyttet til nybygde lokaler på Tunga. De gamle bakeribygningene ble i 1990 tatt i bruk av den svenske hotellkjeden Home, mens mellageret forsvant under byggingen av Olavskvartalet året før.