En av oss her i Kjøkkenveien har et hyggelig minne knyttet til koblingen Studentersamfundet og kardemomme. Det er skikkelig lenge siden, vi var relativt nybakte foreldre på en etterlengtet alenekveld.

Barnevakten kjørte oss til Samfundet i bil, vår unge førstefødte satt i baksetet, 2-3 år gammel. Bilen stoppet, vi foreldre forklarte at nå måtte han sitte på videre, for vi skulle på fest. Hvorpå han repliserte: På fest?

Får dere boller, da?

Vi hadde mye moro med den kommentaren, og når vi nå skal feire Studentersamfundet for alvor, kunne gode kardemommeboller vært et bra alternativ.

Fra Nepal kommer de sagnomsuste gurkhaene, og de har historien i ryggen. Den stolte hindukrigeren Guru Gorakhnath ble opphøyd til helgen for sine bravader på 700-tallet, og han er det navnemessige opphav til gurkhakrigerne som tjenestegjorde helhjertet på britisk side i mange kriger opp igjennom årene.

Gurkhaene har fortsatt en spesiell plass i Storbritannia, og det har jo også forskjellige avarter av curry. Vi synes at vi, og dere, kan være med på å markere britenes National Curry Week, som i år er kommende uke.

Øl: Et aromatisk, fruktig og livlig øl gjør susen

Fra 9. til 17. oktober.

Da hører gurkha curry naturlig med. Vi har hentet inspirasjon til vår gurkha curry fra en annen brite, nemlig Jamie Oliver - men vår oppskrift er vår. Og kanskje din?

Gurkha curry er mildere enn mange indiske curryer, men du regulerer jo dette litt selv etter egen curryskala, med gradering av chili og cayenne. Men potet hører med, for oss fjellfolk.

Og altså: Kardemomme. Mye kardemomme!