To runde store øyne stirrer på meg. Den vet den har overtaket nå. Legger hodet litt på skakke. Der ja. Nådestøtet. Jeg smelter som en Mr. Freeze i sydenvarme. Hva skulle jeg egentlig kjefte på ham for?

Den fine orkideen som er bare to uker gammel, men som nå har fått juling av kattepoter, kan jo erstattes, sofaen som har fått helt ferske kloremerker begynner jo å dra på åra, og skoene som er tygget på, er vel egentlig moden for Renholdsverket. Og hvem bryr seg om alle rispene på leggene? Det er jo lenge til bikinisesongen uansett.

LES MER: Nylig gikk jeg hjem fra jobb. Da kom det en oransje penisforlenger av en bil

Senna er en 16 uker gammel kattunge. I likhet med sin navnebror, Ayrton Senna, er han glad i fart og spenning. I motsetning til den brasilianske Formel 1-føreren som mistet livet i en ulykke i 1994, har han ni liv. Det er med andre ord lite risikovurdering og HMS involvert i adferden til den lille rakkeren. Her er det hopp og sprett dagen lang, selv om det ofte ender med knall og fall. Det ser grasiøst og elegant ut i ene øyeblikket, før han faller ned fra stuebordet i neste sekund, i et forholdsvis håpløst forsøk på å fange sin egen hale.

Katter er arrogante jævler, og man skulle derfor tro det var enkelt å gi dem ei skyllebøtte, men det er det altså ikke. For det første er de fordømt søte og myke. Man vil jo bare klemme dem, og ikke kjefte dem opp. For det andre klarer pelsdottene kunststykket å virke så totalt overlegen, at man innser hvor fånyttes en eventuell moralpreken er, ganske raskt.

LES MER: Det er som å løpe maraton, men å kaste inn håndkleet etter 41 500 meter

Døgnrytmen er fullstendig i utakt med resten av beboerne i leiligheten. Å gå til full krig mot alt som finnes i garderobeskapet kan selvfølgelig inntreffe klokka 02 på natta. Å leke gjemsel i den blå og sterkt knitrende handleposen fra Ikea trenger ikke å være noe dagaktivitet, det er gøy døgnet rundt faktisk. Å trampe på matmors hestehale er mest festlig grytidlig om lørdagsmorgenen viser det seg. Å bikke ned stativet med skjærefjøler fra kjøkkenbenken er selvfølgelig moro både midt på dagen - og midt på natten for den saks skyld.

Jeg vokste opp med hund, det er jo en grunn til at disse kjæledyrene blir kalt menneskets beste venn. Det er det ingen som sier om katter. Hunder er lojale, kommer når du roper på dem og er generelt til å stole på. Katter derimot, de kan ignorere deg en hel kveld, før de kommer snikende idet du har lagt deg for å sove. Akkurat idet Ole Lukkøye skal banke på døra, slår de til - med klørne ut. Plutselig er du lys våken, med et ferskt kloremerke på foten.

Men til tross for at man aldri kan gå i shorts igjen og må skifte ut store deler av møblementet, er det likevel helt umulig å være langsint på den lille hårballen. Når han kommer purrende og legger den kalde lille snuten i halsgropa, kunne han ha kommet unna med drap.

I stedet får han ligge på et bronsefat på stuebordet.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.