Den fysiske postkassa på husveggen og feeden min i sosiale medier bugner over av fristelser, men jeg overser dem glatt. Terskelen for at noe nytt skal inn i huset er blitt høy.

Jeg er mest opptatt å leke «Hvem skal ut?».

I tillegg til

«Hvem skal ut?» har jeg også innført leken «Hvem passer sammen med hvem?». På selveste farsdagen ble begge to lekt i arbeidsrommet til far i huset. Der kan det umulig ha vært lekt en slik lek før, for å si det sånn. Alt innhold ble møysommelig sortert og lagt i gjennomsiktige plastesker sammen med ting i samme kategori. Og la meg si det sånn: «Diverse» er ikke godkjent som navn på egen kategori. «Diverse» er lik rot.

Anne-Marit Dahl Foto: Ole Martin Wold

Å leke «Hvem skal ut?» eller «Hvem passer sammen med hvem?» er ikke så artig mens det står på. Her er noen tips i ditt møte med et ryddeprosjekt: Møt opp mett, uthvilt og lytt til god musikk mens du jobber. Og ha en søppelsekk – eller to – tilgjengelig og gjerne godt selskap.

Hvis du klarer å gjennomføre, så kan jeg love deg belønning i form av et snublefritt golv og oversiktlige hyller. Kanskje får du inspirasjon til å gå løs på enda et ryddeprosjekt også? Hos oss ga ryddegaven til far så mye inspirasjon at mine besteforeldres gamle bokhyller endelig ble skrudd opp i garasjeboden. Det neste blir å leke «Hvem passer sammen med hvem?».

Hurra, så gøy det er når livet leker.