Det bør bli flere konserter i Granåsen.

Overgangen mellom juli og august preges stadig sterkere av kultur i Trondheim og Trøndelag. I år har Olavsfestdagene i Trondheim, Olsokdagene på Stiklestad og Elden på Røros fått selskap av Bruce Springsteen i Granåsen. På forhånd var det knyttet spenning til om Trondheims nye, store utekonsertarena og arrangøren ville bestå prøven det er å arrangere konsert i en slik målestokk for første gang. Med 37 000 solgte billetter, har det aldri vært et større kulturarrangement i landsdelen.

Hovedpersonen overbeviste på scenen. Arenaen overbeviste, selv under utfordrende værforhold. Transport av publikum fra byen, bydeler og utenbys inn til arenaen fungerte godt. Det er reist kritikk mot organiseringen av transport av publikum ut av arenaen etter konserten. Mange ble stående lenge i kø på vei ut, i en for trang flaskehals. I et arrangement hvor hovedinntrykket var godt, er det betimelig kritikk, som arrangøren bør og sikkert vil lære av.

Det er heldigvis lettere og langt mer oppløftende å diskutere hvordan logistikken skal bli bedre neste gang, enn å fortsette den årvisse etterlysningen av konserter og artister av dimensjoner som ukens Springsteen-konsert, med dårlig skjult misunnelse av Oslo og særlig Bergen.

Det var en stor prestasjon å få amerikaneren og nærmere 40 000 trøndere opp i skogen, til en arena hvor lyd og bilde fungerte bedre enn det ofte gjør på stadionkonserter. Trondheim Concerts fortjener ros og ære for det. Vi har tiltro til at de også vil klare å få folk raskere ut av skogen etter konserten de neste gangene.

Granåsen har større potensial enn mange av de andre norske arenaene for stadionrock. Springsteens konsert i Frognerparken i Oslo torsdag har fått kritikk for at arenaen var en lang, trang park hvor de som sto langt bak ikke kunne «gjøre stort annet enn å drikke øl og se på tv» ifølge VGs anmelder. Det var mange som drakk øl, pratet og så på tv i Granåsen også, men Granåsen Arena har faktisk bedre forutsetninger for at mange kan se og høre og delta i showet enn slike arenaer flest.

Tirsdagens konsert var en milepæl for Trondheim som konsertby, som gir forventninger til fortsettelsen. Samtidig er det viktig å minne om at «Ikke alt som teller kan telles», som Henrik Syse sa i Vestfrontmøte under Olavsfestdagene. Han ga Albert Einstein æren for et sitat det er strid om opphavsmannen til. Budskapet blir ikke mindre aktuelt, etter som stadig mer kan måles og telles. Tvert imot.