Det er bedre å være middelaldrende og innenfor boligmarkedet enn ung og uten rike foreldre utenfor.

Det er mye som kan sies om det norske boligmarkedet. Som at det åpenbart er bedre å være middelaldrende og innenfor enn ung og utenfor. Det er imidlertid stor forskjell mellom dem som står utenfor og er på vei inn også. Det kan man for eksempel se ved å koble skattetallene som flommer over oss denne helga, med den av ukens uttalelser som kanskje best tar pulsen på hvordan det har blitt i boligmarkedet, også i Trondheim.

Det var eiendomsinvestor Kjetil Grønskag som i herværende avis 10. oktober tegnet et bilde som ikke bør gå upåaktet hen. Som eier av Elgeseter gate 21, med utsikt til rekordpris for et planlagt leilighetskompleks hengte han bjella på markedet. Leilighetene i det nye prosjektet er på 47 kvadratmeter, og investor Grønskag tror det kan gjøre dem ekstra «hot».

For, som han sier: «En mamma eller pappa som har en sønn eller datter som skal bli sivilingeniør, kan kjøpe en liten leilighet til tre millioner i stedet for å betale fem-seks tusen måneden for en hybel». Sånn kan det sies. Noen av oss kan prise oss lykkelige over ikke å ha barn som tenker å bli sivilingeniør. Eventuelt si som en av klassikerne fra Norsk Dusteforbund: «Det var mesén man skulle ha vært». Eller ingeniørstudent.