Et knapt flertall i formannskapet i Trondheim vil ikke at utredningen om alternativer til storhall på Nidarø skal åpne for en delt løsning.

Det kan virke som om Arbeiderpartiet, KrF, MDG og Senterpartiet på denne måten ønsker å innsnevre mulighetene for en annen plassering enn Nidarø. Med tirsdagens vedtak i formannskapet blir det enda lettere å hevde at storhallutredningen mest av alt ligner et spill for galleriet. Selv om det finnes innvendinger mot delte løsninger, ville det vært en fordel om rådmannen hadde fått i oppdrag å utrede flest mulig alternativer, uten altfor mange begrensninger. Det ville styrket legitimiteten til det endelige resultatet.

LES OGSÅ: Rådmannens rammer for utredningen

Mange har påpekt at det kan være aktuelt å bygge en messehall på Sorgenfri eller Brattøra som kan huse store arrangementer og konserter, mens treningshallene fortsatt kan ligge på Nidarø. En trinnvis flytting fra Nidarø har også vært lansert. Det er synd at slike muligheter nå er utelukket fra å bli lagt frem for bystyret.

Les også lederen "Nødvendig med en tenkepause"

Mindretallet i formannskapet, Høyre, SV og Venstre, ser på Brattøra som et aktuelt alternativ. To av de største eiendomsselskapene i Trondheim har nylig relansert planene om storhallutbygging på Brattøra. De kan tenke seg å være med på å finansiere hele den planlagte utbyggingen her.Brattøra har svært gode transportløsninger og nærhet til hoteller med stor kapasitet. Problemet er at det interkommunale selskapet Trondheim Havn er tydeligere enn noen gang på at de ikke vil gi fra seg det aktuelle arealet. Også Kystverket er avvisende.

De som argumenterer for Brattøra, har så langt ikke kommet med noen overbevisende løsning, annet enn at Trondheim kommune må bruke sin eiermakt til å tvinge frem en frigivelse av arealet. At muligheten for delt løsning nå er utelukket, gjør det vanskeligere å komme i mål på Brattøra. Tilhengerne av storhall på Nidarø mangler på sin side gode løsninger for transport og trafikk.

Forhåpentligvis vil rådmannen komme med de nødvendige avklaringer før bystyret skal fatte sitt endelige vedtak 15. desember. Til tross for vedtaket om ikke å utrede delte løsninger, regner vi med at rådmannen vil legge frem flere reelle alternativer og svare på de viktigste spørsmålene.