Trondheim trenger en ny svømmehall, men det er ikke åpenbart hvor den skal ligge.

I forrige uke vedtok formannskapet at bassenget skal ligge i området rundt Rotvoll. Rådmannens innstilling var at Moholt studentby er den beste plasseringen. Flere momenter taler for at rådmannen har rett, og at det politiske flertallet har sett seg blind på at Rotvoll ligger lenger øst enn Moholt.

LES OGSÅ: FAU-ledere misliker plassering

I utgangspunktet er det enighet om at det nye bassenget skal betjene befolkningen i de østlige bydelene, som Moholt regnes som en del av. Fra før har Trondheim bare to større, offentlige bassenger, Pirbadet og Husebybadet. Av de ti største byene i Norge er det Trondheim som har dårligst dekning av svømmeanlegg, noe som er en utfordring både for publikum, skolene og bassengidrettene. Derfor er det bra at planleggingen snart kommer i gang, selv om det ikke er lagt opp til investeringer i perioden frem til 2020.

LES OGSÅ: Derfor mener rådmannen at Moholt er best

Av flere alternativer for lokalisering peker rådmannen på Moholt, Dragvoll og Rotvoll øvre som de tre mest aktuelle. Alle har en anslått kostnad på opptil 210 millioner kroner.

Ved Moholt ligger flere grunnskoler i nærheten, samtidig vil dette alternativet bygge opp under målsettingen om at Trondheim skal være en attraktiv studentby. Det ligger også kloss inntil en av de planlagte traseene for superbussen. Her er tomta klar og det meste av infrastrukturen på plass. Utbyggingen vil heller ikke legge beslag på dyrkajord.

Flertallet i formannskapet (Høyre, Ap, Sp, Venstre og MDG) foretrekker Rotvoll-området fordi de mener at bassenget bør ligge lenger mot nordøst enn Moholt, og at dette området om noen år vil få mange flere innbyggere enn i dag. Motstanderne i formannskapet pekte blant annet på at en slik lokalisering vil føre til økt bruk av privatbil og at mangelen på infrastruktur kan øke kostnadene.

Byggingen av den nye svømmehallen ligger noen år frem i tid. Det er likevel viktig at tomtekjøp og planlegging kommer i gang, men det er ennå tid til å revurdere lokaliseringen. Det bør ikke være avgjørende at bassenget kommer lengst mulig mot øst, men at det er lett tilgjengelig for flest mulig innbyggere og at det kan benyttes av flest mulig skoler. Derfor bør det nye bassenget bygges på Moholt.