Trøndersk næringsliv har tapt store summer denne uka. Helsevesenet ligger nede for telling.

Tusenvis av trøndere har gitt blaffen i jobben i flere dager, ikke fordi det er ferie, men fordi de er ute og løper.

En kollega fortalte meg nylig at han ble borte fra kontoret i to dager, fordi han skulle ut og løpe. Han skulle delta på Adressa-laget i St. Olavsloppet. Fint at de holder seg i form, men det finnes jo morsommere måter å bruke fridagene på, tenkte jeg. Så fortalte han at de skulle ut og løpe i arbeidstida, med full lønn.

Jeg ble så forbløffet at jeg tok meg tid til undersøkende journalistikk. Jeg fant fort ut at Adresseavisen ikke er den eneste bedriften som lar sine ansatte løpe i arbeidstida.

LES OGSÅ: Her kan du se bilder fra St. Olavsloppet i fjor

Deltakerlista viser dessuten at en rekke offentlig ansatte deltar, folk fra helsevesenet, Nav og politiet. Det skulle ikke forundre meg om også de bruker arbeidstida på å løpe fra Frösön til Rödön og fra Tullus til Nälden. Det er altså slike aktiviteter skattepengene mine finansierer. Det er fristende å si at noen må gå. Eller løpe.

- Folk kommer i bedre form, og det er en sosial aktivitet som skaper samhold på jobben, påstår noen. Sosialt? Nei, å løpe er et ensomt slit, har ikke folk lest «The Loneliness of the Long Distance Runner»?

Hvis noen tror jeg skriver dette fordi jeg er misunnelig, har de rett. Jeg kunne nok ha meldt meg på, men siden jeg ikke liker å løpe langt på asfalt, har jeg svettet ved PC-en hver dag denne uka. Hvorfor skal bare joggerne få holde på med hobbyen sin i arbeidstida?