«Leverandør av god søvn siden 1982» står det på varebilen utenfor lokalene i Fjordgata. I 33 år har Sigurd Gullaksen (57) solgt madrasser - og pratet med kunder.

- Jeg er veldig glad i Trondheim. Byen er så liten at du møter kjente overalt. Jeg tror det er derfor studentene liker seg så godt her. Passe stor. Når jeg står og vasker vinduer utenfor butikken, blir det alltid mye prating med forbipasserende.

- Hva snakker dere om?

- Alt mulig. Men jeg elsker historier om byen. Jeg var venn med avdøde bytegner Henning Meyer, og kjenner mange som har mye kunnskap om Trondheim og historien. Hver gang jeg møter en eldre person, ser jeg muligheten til å få tak i en god historie, forteller Gullaksen.

Mens puben Carl Johan eksisterte var han og kompisgjengen stamgjester. Men praten stanset ikke da stedet ble nedlagt. Gullaksen sikret seg stambordet - og en god del av det interiøret - og installerte det i nederste etasje i brygga si. Der møtes gjengen fortsatt.

- Hva er ikke så bra med Trondheim?

- Parkeringspolitikken er helt feil. Jeg er stor tilhenger av alt som er gjort for fotgjengere og syklister, men det må være mulig å kjøre bil for folk som har ærender i byen. Det er helt håpløst at elbiler, som oftest eid av folk som sitter godt i det og har flere biler, skal oppta plassene og stå der gratis. Vi trenger et nytt og stort parkeringsanlegg i Midtbyen, under Torvet eller Olav Tryggvason, for eksempel.

LES OGSÅ : Foreldrene mine er gamle hippier

- Tøft å overleve som spesialbutikk med alle kjøpesentrene?

- Nei. Før var det fem spesialforretninger for madrasser i Midtbyen. I dag er det bare meg igjen. Noe må jeg ha gjort riktig. Jeg har sterk vekst på netthandel og sengetøy. Du vet, folk leser i kundeaviser og drar til kjøpesentrene for å kjøpe sengen som er satt ned fra 18 000 til 12 000. Men det er kroppen din, ikke lommeboka, som skal ligge på madrassen. Den skal passe til ditt behov, det er det jeg forsøker å finne frem til.

- Du bor og jobber i samme brygga, blir det kjedelig?

- Nei. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag. En kan aldri vite om det blir en stille dag, eller en kjempedag. Jeg bor i øverste etasje og leier ut flere leiligheter. Det ble for dyrt å bruke brygga til lager. Jeg tror jeg er den eneste i Fjordgata som bor og driver egen butikk i brygga.

På fritiden synger Gullaksen i blandakoret Heimklang på Heimdal og han er en svært aktiv bruker av et treningssenter i samme bydel.

- God gammeldags sirkeltrening. Det er meg og stort sett bare damer. «Sigurd og damene», var overskriften da gruppen vår ble omtalt i treningssenterets medlemsblad.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.