En mann omkom og to ble kritisk skadd etter brannen ved bilopphuggeriet på Øysand 26. mai i år. Politiet har siden da etterforsket den alvorlige arbeidsulykken for å finne årsaken.

- Det har lenge ikke vært mulig å avhøre de to skadde på Haukeland universitetssykehus, men nå har vi fått snakket med den ene. Avhøret med ham ga opplysninger som er interessante for etterforskningen, og som det skal jobbes videre med, sier politiadvokat Aage Sliper Midling ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Vil ha videre etterforskning

I tillegg har politiet i løpet av etterforskningen mottatt to anmeldelser av Trondheim bil-demontering.

- Bedriften er anmeldt av Arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hva anmeldelsene konkret går på, vil jeg ikke kommentere, men Arbeidstilsynet har levert anmeldelse for brudd på arbeidsmiljøloven og DSB for brudd på lovverket de har ansvaret for, sier Midling.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Avdelingsleder Anne-Elisabeth Arnulf ved DSB sier at de anmeldte saken fordi de ønsket at politiet skulle gjennomføre videre etterforskning av bedriften.

- Vi ønsker at de skal undersøke om det har vært brudd på vårt regelverk om brann- og eksplosjonsfarlige stoffer. Vi avventer og ser hva politiet finner, sier Arnulf.

Juridisk rådgiver Ann Christin Wilhelmsen i Arbeidstilsynet sier at de ikke kan kommentere saken.

- Saken er unntatt offentlighet fordi saken er under etterforskning, sier Wilhelmsen.

- Ståltank med bensin veltet

Daglig leder Belinda Skibnes Ramberg ved Trondheim bil-demontering ønsker ikke å uttale seg om de to siste anmeldelsene mot bedriften nå. Hun har tidligere opplyst til adressa.no at en 1200 liters ståltank med bensin før brannen veltet litt på siden slik at bensin rant ut i det såkalte miljøbygget, og at mannen som omkom og de to som ble skadd befant seg i dette bygget da det smalt.

Lensmann i Melhus, Monica Brækken, opplyser at det er usikkert når etterforskningen av brannen vil være avsluttet.

- Vi har en del oppgaver vi skal utøve i samarbeid med påtalemyndigheten. Men dette er en prioritert sak for oss, sier Brækken.