Det sier hennes prosessfullmektig, advokat Arnfinn Andersen.

Det er nå gått vel én måned siden Malvik kommune trakk anken i mobbesaken. Saken er overtatt av advokatene på begge sider, og spørsmålet om hvor stor erstatning 26-åringen skal få er berammet for Sør-Trøndelag tingrett 6. og 7. april.

Andersen mener forhandlingene om erstatningsbeløpet burde ha startet. Han frykter det kan gå mot sommerferien før en sakkyndigrapport er klar og man kan komme i gang med reelle forhandlinger.

Legg dommen til grunn

- Man trenger ingen ny dokumentasjon. Det er bare å legge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett til grunn. Vi oppfatter utviklingen i saken som om det nå foregår en annen prosess enn forutsatt, sier Andersen.

Advokaten viser til dommen i tingretten der det legges til grunn at de skader Line har, skyldes det hun ble utsatt for på ungdomsskolen. Kommunens prosessfullmektig, advokat Bjørn M. Brauti, viser til at Malvik kommune skal betale erstatning for det økonomiske tap og den eventuelt varige skaden hun er påført som følge av mobbingen ved ungdomsskolen.

- Det betyr at faktiske forhold som hører til tiden før hun begynte på ungdomsskolen, er helt avgjørende og sentrale når man skal utmåle erstatning i saken, fremholder Brauti.

Finne andre forhold

Han finner likevel grunn til å understreke at partene er enige om at det er klar årsakssammenheng mellom mobbingen og Lines situasjon i dag. Men man må finne ut hvor mye av plagene i dag som skyldes mobbingen og hvor mye som skyldes andre forhold, før hun begynte på ungdomsskolen.

Kommunen vil derfor at tingretten må oppnevne en sakkyndig som kan utrede saken, basert på alminnelige rettslige prinsipper for behandling av personskadesaker. Dette mener advokat Andersen er helt unødvendig. Han hevder at de dokumenter kommunen ber om å få fremlagt, er knyttet til spørsmål som er rettskraftig avgjort av tingretten. Det er ikke funnet bevist tidligere helseplager eller at de har betydning for skaden. Begge advokatene viser til avgjørelser i Høyesterett i lignende saker, men tolker avgjørelsene ulikt.

I Malvik har det kommet sterke reaksjoner fra så vel politikere som privatpersoner på at ikke forhandlingene om erstatningsbeløp ikke er kommet i gang.

Overrasket over dreiningen

- Jeg har hele tiden ment at dommen er klar. Erstatningsutmålingen som kommunens advokat har fått i oppdrag å ta hånd om, bygger på faktiske forhold og rimelighetsprinsipper i henhold til gjeldende regelverk. At dette skulle fremstå som et forsøk på å svekke troverdigheten til dommen, har aldri vært min intensjon, sier Eva Lundemo, gruppeleder for Høyre i kommunestyret i Malvik. Hun sier hun er overrasket over dreiningen saken har fått, og nok en gang viser saken mangel på kommunikasjon.

Ordfører Ingrid Aune (AP) sier saken er overlatt til advokatene og rettsapparatet, og den er for tiden ikke oppe til politisk behandling. På kommunens hjemmesiden står det at saken skal behandles i to omganger. Det har domstolen bestemt og som kommunen ikke kan motsette seg.

Malvik kommune ønsker ingen omkamp og ønsker at skadelidte får et riktig erstatningsoppgjør så snart det lar seg gjennomføre, skriver kommunen på hjemmesidene.

Stiller seg uforstående

Kommunestyrerepresentant Lill Harriet Sandaune (Frp) sier hun stiller seg uforstående til at Malvik kommune ikke har tatt kontakt med motparten for å prøve å oppnå et forlik. Som en forlengelse av vedtaket i formannskapet om å trekke anken, mener Sandaune det ville vært naturlig om man inviterte motparten til et møte, men det har ikke kommunen tatt initiativ til.

- Hvor blir det av valgspråket til Malvik kommune som «åpen, nyskapende og samhandlende»? Nå starter man på samme måte som i forrige runde, der man blankt avviste å søke et forlik med motparten. Noe som endte med en knusende tingrettsdom, og en opprivende runde rundt spørsmålet om ankesaken. Da ankevedtaket til slutt ble endret, var begrunnelsen: «Selv om det kan finnes gode juridiske argumenter for en anke, så mener vi at belastningen på enkeltmennesket i denne saken er og har vært svært stor.» Det ser ut som at belastningen for enkeltmennesket i denne saken nå er glemt igjen, sier Sandaune.