- Vi fremmer et privat forslag i bystyret om å skifte navn på Ranheimshallen til Kruskahallen, for å ære avdøde Ernst «Kruska» Larsen, sier Utne som er vararepresentant for Høyre i Trondheim bystyre. Bystyrerepresentant Svein Otto Nilsen fra Pensjonistpartiet har bodd på Ranheim (Vikåsen) i en årrekke.

De foreslår at bystyret ber rådmannen fremme navnesak for Kultur-, idretts- og friluftslivskomiteen om endring av navnet på Ranheimshallen til Kruskahallen.

Født på Ranheim

Ernst Willy «Kruska» Larsen ble født 18. juli 1926 på Ranheim og døde 2. desember 2015. Han var en folkekjær idrettshelt som leverte flere store prestasjoner for Norge på 1950-tallet.

- Ernst Larsen er en av de mest meritterte utøverne i norske friidretts historie. Høyest rager bronsemedaljen på 3000 meter hinder fra OL i Melbourne i 1956, sier Kjetil Utne.

Larsen er en av fire nordmenn som har tatt en OL-medalje i løping. Han vant også 13 NM-gull og én EM-bronse i løpet av karrieren.

Sprengte grenser

Utne viser til at Ernst Larsen var en idrettsutøver som sprengte grenser både i treningsmengde, metode og kosthold. Han var også kjent for at han foretrakk å utforske nytt terreng, teste grenser og finne sine egne veier. Larsen var kjent for sin holdning til fair play.

Kruska-Larsen bodde hele sitt liv på Ranheim og var en del av det sterke friidrettsmiljøet der. – Det er derfor naturlig å følge opp et sterkt ønske i bydelen om å ære minnet om ham. Det kan gjøres ved å endre navnet på friidrettshallen på Ranheim fra Ranheimshallen til Kruskahallen, mener Utne.

Kan også bli en vei

Han forteller om et sterkt engasjement blant folk på Ranheim om å kalle opp Ranheimshallen eller en gate/vei etter løperlegenden.

- Verken jeg eller Svein Otto Nilsen vil ha noe imot om kulturkomiteen skulle velge å foreslå en gate eller vei etter Larsen. Men den store, flotte idrettshallen må være godt egnet til å skifte navn og på den måten hedre og minnes bydelens store sønn. Noen vil kanskje innvende at hallen er blitt et så godt innarbeidet navn at det vil være dumt å skifte navn. Men det tror jeg og Nilsen ikke skulle by på noe problem, sier Utne.

Kjetil Utne (H) Foto: Jens Petter Søraa
Ranheimsbygg: Fra NM i friidrett på Bislett stadion på 1950-tallet med Ernst Larsen i aksjon i hekkeløp. Han er en av Norges største løpere gjennom tidene. Foto: Scanpix NTB