Master of Business Administration (MBA) Trøndelag, starter opp til høsten, og blir en viktig tilvekst etter at Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og Universitetet i Nordland (UiN) fusjonerte fra nyttår.

- MBA-studentene ved Nord Universitet er blant landets mest fornøyde, og vi er derfor svært glade for at vi kan tilby dette studieprogrammet også i Trøndelag, sier dekan Joar Nyborg ved avdeling for næring, samfunn og natur ved Nord Universitet.

Les også: Nå kan Lisa (25) oppfylle lærerdrømmen

Høy standard

Målgruppen er personer i Norge som er midt i sin karriere og ønsker videre utdanning og nettverk. Den store gruppen er 35+. Studiet er samlingsbasert og tilpasset personer i full jobb.

Nyborg sier det er tre forhold som er viktig ved oppstarten av det nye studiet.

- Vi vil tilby utdanning til næringslivet, behovet for slik utdanning er stort og vi har mulighet til dette på bakgrunn av fusjonen til Nord universitet.

Nyborg sier de håper på en god andel studenter fra trønderske virksomheter.

- Handelshøgskolen i Bodø er en av pionerene på MBA-studier i Norge, og den faglige standarden står ikke tilbake for verken BI eller NHH.

Les også: 2500 trønderske lærere må studere mer

Les også: Stor glede over nytt universitet

Rangert på topp

I slutten av januar fortalte 29 000 studenter hva de mente om studiene sine via Studiebarometeret, en årlig spørreundersøkelse NOKUT gjennomfører på oppdrag av Kunnskapsdepartementet. Dagens Næringsliv (DN) fikk tilgang til økonomistudentenes dom, og i et omfattende dokument rangeres 101 ulike studieprogram innen økonomi og administrasjon. Oversikten inkluderer både bachelorstudier og mastergrader, både på fulltid og heltid.

Mens Høgskolen i Buskerud og Vestfold kom helt på bunn i «Alt i alt-tilfredshet», fant man de mest tilfredse økonomistudentene i 2015 i Nord-Norge.

- Programmene «master i ledelse» og «MBA i økologisk økonomi» fra Høgskolen i Harstad og Universitetet i Nordland troner på topp, skrev DN.

- Vår MBA finansieres over universitetets budsjett og retter seg mot allmennheten, svært ofte personer som ikke har en spesiell studiefinansiering fra arbeidsgiver, sier Nyborg.

- Hvem passer dette studiet?

- Studiet er velegnet for vanlige bedrifters behov og kapasitet. Det er mange små og mellomstore bedrifter som sender sine ansatte på kompetanseheving, men som ikke kan ta seg råd til «executive-modellen». Dette forklarer vår suksess med studiet, sier dekan Joar Nyborg.

MBA-studiet starter opp til høsten med søknadsfrist i mai.