- Jeg liker forslaget. Stiklestad kommune vil være en merkevare fra dag 1. Vi snakker tross alt om å knytte den nye storkommunen til nasjonens arnested, sier PR-nestor Hans Geelmuyden i Geelmuyden. Kiese.

Les også: - Historisk tabbe å ikke kalle kommunen for Stiklestad

Mange har hevet seg inn i navnedebatten etter at Frank Aarebrot i onsdagens avis mente det ville være en historisk tabbe å ikke kalle en sammenslått kommune mellom Frosta, Levanger og Verdal for Stiklestad kommune. I løpet av dagen har nesten 2200 personer gitt svar på adressa.no om de vil at den nye kommunen skal hete Stiklestad eller Innherred. Et klart flertall på 61 prosent mener Stiklestad er best, mens 39 prosent mener Innherred er det beste navnet.

Folket må bestemme

Redaktør Roger Rein i lokalavisa Innherred mener navnevalget bør være en del av folkeavstemningen som avholdes 23. mai.

- Det er spilt inn tre navn i forhandlingene, og velgerne burde få bestemme om kommunen skal hete Innherred, Frostating eller Stiklestad. Det tror jeg vil gi en ekstra dimensjon og skapt en god temperatur i forbindelse med debatten rundt kommunesammenslåingen og selve folkeavstemningen. Det er bra for lokaldemokratiet og ville gitt økt interesse og valgdeltakelse, mener Rein.

Les også: Sp: – Kommunesammenslåinger kan gi avgiftssmell

Tre av sju kommuner

Levanger, Frosta og Verdal er bare tre av sju kommuner som omfattes av distriktet Innherred, og har bare rundt halvparten av befolkningen. Til Innherred regnes i noen sammenhenger de sju kommunene Levanger, Verdal, Inderøy, Verran, Frosta, Steinkjer og Snåsa. Disse kommunene har til sammen nesten 70 000 innbyggere og 7 836 kvadratkilometer. I andre sammenhenger inkluderes både Namdalseid og Leksvik.

Senterpartiets fylkesleder Tomas Iver Hallem mener at kommunenavnet blir viktig.

- Jeg mener Stiklestad er et bedre navneforslag enn Innherred. Innherred er jo større enn bare Frosta, Levanger og Verdal. Å kalle den nye storkommunen Innherred blir iallfall ikke historisk dekkende. Stiklestad er et historisk navn som alle vet om fra barnsben av. Det gjør at den nye kommunen blir plassert i alles bevissthet, mener Hallem.

Les også: Frykter Trondheim blir ofret i hestehandel om Stor-Trøndelag

Morgenkaffen i halsen

Redaktør Roger Rein mener folk legger merke til professor Frank Aarebrot når han sier at den nye storkommunen må gripe sjansen og knytte seg tett til det kjente slagstedet.

- Jeg tror mange har sansen for innspillet. Andre fikk nok morgenkaffen i halsen. Som redaktør for lokalavisa Innherred har jeg ikke noe imot å dele navnet med en storkommune. Jeg gråter heller ikke om man samler seg bak det som oppfattes som det beste navnet, skriver han i dagens leder.