Det var i tolvtida torsdag i forrige uke at eleven i slutten av tenårene ved en videregående skole i Trondheim gikk inn i garderoben som ligger vegg i vegg med kantina. Han skulle gjøre seg klar til en gymtime.

- Plutselig kom det mellom sju og ti andre gutter inn i garderoben. Den ene spurte om jeg hadde vært på byen og slått ham. Jeg sa at jeg ikke hadde sett ham eller snakket med ham tidligere, forteller eleven, som ønsker å være anonym.

SE VIDEOEN AV VOLDSEPISODEN HER.

- Husker ikke så mye

Adresseavisen møter ham hjemme i leiligheten i Trondheim. Fremdeles har han synlige tegn på volden han ble utsatt for.

- Det første slaget og sparket kom helt ut av det blå. Jeg husker ikke så mye, men jeg husker jeg ble svimmel etter et slag mot tinningen. På slutten var jeg omtrent borte, sier han.

Guttegjengen gikk etter hvert ut av garderoben og den blodige eleven kom i kontakt med en lærer. Han fortalte hva som hadde skjedd, og oppsøkte deretter et legesenter.

- Jeg fikk to strips under venstre øye. Så måtte jeg til sykehuset og ta en CT-undersøkelse. Legen mente at jeg hadde fått en hjernerystelse, forteller eleven.

Snakket med rektor

Han ble bedt om å ta det med ro i noen dager. Dagen etter hendelsen dro han til politihuset for å gi sin forklaring. Tirsdag denne uka var han tilbake på skolen for å snakke med rektor.

- Jeg føler meg ikke lenger trygg på skolen. Jeg gjenkjente den ene som var i garderoben, og da ble jeg stressa. Jeg synes det var ekkelt. Da jeg snakket med rektor sa jeg at jeg ikke ville se gjerningspersonen på skolen, sier han.

Ifølge eleven som ble banket til blods var det kun én medelev som var aktiv i voldsutøvelsen. De andre sto og så på, og han merket at det var minst én som sto og filmet.

- Jeg skjønte samme kvelden at dette ville komme ut på nett. Jeg fikk se videoen dagen etterpå. Det er dumt å legge ut sånt på nett. Det viser jo at jeg får juling, sier han.

I videoen ser man at en medelev slår gjentatte ganger mot hodet til den fornærmede eleven. Videoen viser at også fornærmede forsøker å slå og sparke etter angriperen.

Adresseavisen har også vært i kontakt med medeleven som slo. Han er nå siktet for grov kroppsskade. Han hevder at hendelsen ikke var planlagt, og at det ikke var han som startet slåsskampen. Les saken her.

- Idiotisk gjort

Den fornærmede eleven rakk ikke å bli redd under selve voldsepisoden, og merket heller ikke noe til smerten.

- Jeg hadde så mye adrenalin i kroppen. Og rett etterpå var jeg bare forbanna. Jeg synes det var idiotisk gjort. Det kunne gått enda verre, og det kunne vært noen andre. Det virket veldig tilfeldig at det ble meg, sier eleven.

Han håper at gjerningspersonen blir dømt for forholdet.

- Det må gjøres noe i alle fall. Det går rykter om at den samme gjengen bråker med folk stadig vekk, sier han.

Eleven forteller at han fremdeles har store smerter.

- Jeg har blødd mye i etterkant av episoden. Da hevelsen kom, så sprakk kuttet opp, og jeg fikk omtrent ikke til å spise. Nå håper jeg å være tilbake på skolen på mandag, sier han.

Jobber med tiltale

Politiadvokat Alf Rune Nilsen skal bruke helga til å utarbeide en tiltale mot den mistenkte gjerningsmannen.

- Jeg skal jobbe med saken gjennom helga, og vil sende over saken til statsadvokaten på mandag. Politiet ser meget alvorlig på dette. Gjerningsmannen er siktet for seks ulike voldsforhold. Det ser ut som om denne gjengen lokker med seg sine ofre for å angripe dem. Flere av forholdene er filmet og lagt ut på nettet. Vi ser av videoen at filmingen starter lenge før volden utøves. Det får meg til å tenke at dette er nøye planlagt, sier Nilsen.

Politiadvokaten bekrefter overfor Adresseavisen at politiet også er kjent med nok en video der den samme gjengen utøver vold mot en person.

- Vi har jobbet med å finne identiteten i denne andre videoen, og det har vi nå lyktes med. Fra politiets side er det helt klart at denne virksomheten må opphøre sporenstreks. Kommer vi over nye forhold så vil jeg vurdere å få den siktede pågrepet og fremstilt for varetektsfengsling, sier Nilsen.

Politiadvokaten er redd for at det skal dukke opp flere videoer med samme gjerningsmann på nettet. Han roser den aktuelle skolen for å ha kontaktet politiet etter hendelsen i forrige uke. Den kontakten førte til at politiet pågrep den siktede, og at saken begynte å rulle.

Eleven som ble utsatt for volden forteller om sterke smerter i dagene etterpå. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen
Dette bildet er tatt like etter at eleven hadde fått behandling av et legesenter. Det rant stadig vekk blod fra kuttet fordi det sprakk opp da hevelsen kom. Foto: privat, Adresseavisen
På voldsvideoen som har spredd seg på nett kan man tydelig se blodsprut på gulvet i garderoben. Dette er buksa som fornærmede hadde på seg da han ble utsatt for volden. Foto: privat, Adresseavisen