Voldsepisoden skjedde forrige torsdag og ble filmet av noen av de fem til sju personer som sto og så på. Etter dette ble videoen spredt på sosiale medier.

Politiet hevder at eleven ble tilfeldig plukket ut. Videoen viser at eleven blir slått gjentatte ganger, men at han også kjemper tilbake.

- Fornærmede og de mistenkte kjenner ikke hverandre. Etter mitt skjønn er dette brutal vold. Fornærmede blir regelrett slått ned, sier politiinspektør Alf Rune Nilsen ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Se videoen i videovinduet øverst i saken.

- Ikke planlagt

I etterkant av voldsepisoden har Adresseavisen vært i kontakt med 18-åringen som slår eleven og nå er siktet for grov kroppsskade. Han bekrefter at han ikke kjenner personen som blir slått, men hevder at de hadde en forhistorie.

- Han hadde slått til meg på byen tidligere. Da jeg så ham på skolen min, fulgte jeg etter ham. Han gikk inn i garderoben, og så var vi alene. Så kom andre inn. Jeg spurte hvorfor han slo meg, han sa at han hadde vært full. Så sparket han meg, og da ble jeg sint, sier den siktede 18-åringen.

Ut fra videoen er det vanskelig å se hvem som starter slåsskampen, fordi kameraet snus bort fra dem i noen sekunder. Adresseavisen har også vært i kontakt med den andre eleven. Han hevder at slaget kom ut fra det blå. Politiet mener at slåsskampen var planlagt fra 18-åringens og kompisene hans sin side.

- Det var ikke planlagt. Jeg kjenner bare to av de andre som var der, hevder den siktede.

Eleven som ble banket sier at han føler seg utrygg når han går på skolen og at han ikke hadde sett den siktede tidligere. Les hans versjon av saken her.

Flere voldsepisoder

- Hvorfor ble dette filmet og spredt på sosiale medier?

- Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke hvem som filmet en gang, sier den siktede 18-åringen.

Politiet sier at dette ikke er første gang den siktede er i søkelyset. Politiinspektør Nilsen sier at de kjenner til 18-åringen gjennom fire tidligere voldshendelser i høst og vinter, i tillegg til en annen episode som er filmet. Overfor Adresseavisen bekrefter 18-åringen at han har vært i søkelyset for voldsepisoder tidligere, men ikke det siste halve året.

- Nesten alt var i selvforsvar. Men det er seks måneder siden sist gang jeg sloss, hevder 18-åringen.

Bildene er hentet fra videoen som ble lagt ut i etterkant av voldsepisoden. Den siktede 18-åringen i rød jakke. Foto: Fra video