Heidi Grøning Rindalsholt var på ski i Rindal skjærtorsdag da hun falt og vred foten. Da røk muskelen på baksiden av låret.

Selv om hun kom seg til sykehus skulle det ta lang tid før hun fikk behandling for skaden.

– Det gjorde forferdelig vondt, sier Rindalsholt.

Først ble hun sendt til Orkdal sykehus. De tok røntgen, men mistenkte at Rindalsholt hadde revet av muskelen. Det trengs det MR for å undersøke, men det var en undersøkelse det ikke var mulig å gjennomføre på Orkdal. Hun skulle derfor overføres til St. Olavs Hospital. Det viste seg å ikke være så enkelt.

– Jeg ble godt ivaretatt på Orkdal, men fikk beskjed om at de ikke hadde kapasitet til å gjennomføre MR-undersøkelsen på St. Olav fordi det var ferie. Jeg måtte derfor ligge der helt til tirsdag før jeg kunne bli sendt videre til Trondheim. Dette finner jeg svært merkelig fordi påsken er høysesong for skader. Burde man ikke derfor øke bemanningen i påsken? Er det virkelig meningen at en pasient skal ligge med voldsomme smerter i dagevis i påvente av å få utført en helt vanlig MR-undersøkelse, spør Rindalsholt.

- Hadde det travelt

Da hun kom til St. Olav tirsdagen etter forteller hun at det tok nesten åtte timer før hun ble undersøkt av lege.

– Det var ingen som snakket til meg, spurte hvordan jeg hadde det eller om jeg hadde behov for hjelp eller smertelindring. Jeg fikk inntrykk av at de hadde det så travelt at de måtte bare haste videre, sier Rindalsholt, som selv jobber i helsevesenet.

- Synes det er for lenge

Først onsdag, seks dager etter skaden oppsto, fikk Rindalsholt MR-undersøkelse. Dagen etter ble hun skrevet ut frem til operasjonen.

– Jeg fikk beskjed om at det skulle ta kort tid å komme inn til operasjon, men ringte selv mandagen etter for å undersøke når jeg fikk komme inn. Det tok 18 dager fra jeg ble skadd til jeg ble operert. Det synes jeg er for lenge når jeg hadde slike store smerter, var sengeliggende og tilnærmet ute av stand til å bevege meg, sier hun.

LES PLUSSKOMMENTAR: Hyttelivet - midt mellom drøm og virkelighet

Rindalsholt er fortsatt sykmeldt etter ulykken og kan ikke belaste foten. Hun setter spørsmålstegn ved at det tok så lang tid, både og komme inn til MR-undersøkelse og operasjon.

– Jeg tror det ville vært mindre kostbart å få pasientene kjapt inn til MR og operasjon i stedet for å ha de liggende på sykehus i flere dager. Det koster mye penger. Jeg mener at det er for mange pasienter i forhold til kapasitet, og at dette ikke bare går utover pasientene, men også personalet som jobber under et veldig hardt press. Jeg har derfor forståelse for at det kan være lite svar å få fra personalet, sier hun.

- Prioriter skader som haster

St. Olavs Hospital kan ikke kommentere enkeltsaker uten at de er fritatt fra taushetsplikten og kommenterer derfor på generelt grunnlag. Fagdirektør Runa Heimstad ved St. Olavs Hospital sier at hun forstår at ventetiden kan oppleves som lang.

– I perioder der det er mange skader må vi prioritere de skadene som haster mest. De som ikke haster like mye må vente, sier Heimstad.

Bør opereres innen fire uker

Hun opplyser at bruddskader generelt haster mer enn muskelavrivninger. I den aktuelle perioden ble det gjennomført 130 operasjoner på ortopedisk avdeling ved sykehuset.

– Når det gjelder muskelavrivninger så er den medisinfaglige vurderingen oftest at det bør opereres innen fire uker. Det blir gjort en vurdering ut ifra hva som er medisinfaglig forsvarlig i hvert enkelt tilfelle, sier Heimstad.

– Var det god nok kapasitet til å gjennomføre de MR-undersøkelsene som det var behov for?

– Vi har kontinuerlig vaktberedskap på MR, med både spesialistlege og spesialistradiograf. Alle undersøkelser som haster blir gjennomført, også på helligdager.

Hun beklager at Rindalsholt ikke føler seg godt nok ivaretatt mens hun var innlagt på sykehuset.

– Vi jobber stadig med å forbedre oss. Vi prøver stadig å bli bedre slik at pasienter skal oppleve at de blir godt ivaretatt, på tross av at det kanskje er smertefulle skader de blir behandlet for, sier Heimstad.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Heidi Rindalsholt rev av muskel på skitur i påska. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen