- Det er en stor lettelse. Vi har drevet siden 2002 og har fått fornyet skjenkeløyve tre ganger tidlgere uten noen form for anmerkninger, sier Atle Maaø, innehaver ved Dreams Showbar i Trondheim.

De to siste månedene har vært preget av usikkerhet for Maaø og de ansatte ved strippeklubben i Ravnkloa. Da forslaget om å nekte utesteder med striptease og toppløs servering skjenkebevilling ble nedstemt av bystyret torsdag, kunne han puste lettet ut.

- Politisk vind fra venstresiden

- Enhver kommune skal ha en alkoholpolitisk handlingsplan. Det står i loven at kommunen skal kunne utøve skjønn, men at det skal skje på saklig grunnlag. Vi synes ikke det er saklig å bruke alkoholloven for å fremme andre politiske formål.

26 representanter stemte for forslaget, mens 41 stemte mot da bystyret torsdag behandlet fornyelse av salgs- og skjenkebevillinger for perioden 2016-2020, og endringer i forskrift og retningslinjer.

Det var SV som fremmet forslaget, og med seg hadde de Rødt, Kristelig Folkeparti og deler av Arbeiderpartiet. Maaø kaller opptakten til stemmingen over forslaget «en politisk vind fra venstresiden som plutselig skal innføre et forbud med alkoholloven som verktøy».

- Bloggere har større påvirkningskraft

I forslaget ble et forbud begrunnet med at slike konsepter kan virke belastende eller skadelig på grupper man ønsker å beskytte, blant annet ansatte, barn og unge.

- Vi har 20-årsgrense og henvender eller markedsfører oss ikke mot unge mennesker. Kropp og egen rolle som SV pekte på. Jeg tror nok det er andre aktører, som for eksempel bloggere, som har større påvirkning på unge jenter enn oss som ligger bortgjemt i Ravnkloa. Vi er en ubetydelig aktør, sier Maaø.

Feirer seieren

Han har de siste månedene fått flere henvendelser fra folk som lurer på om det fortsatt er drift i lokalene.

- Det er skremmende å lure på om du får drive videre når du ikke har fått en eneste anmerkning på 14 år. Man kan ikke drive bar uten skjenkeløyve. Folk har en tendens til bare å lese overskrifter, sier Maaø, og sikter til artikler i Adresseavisen som har omhandlet forslaget.

Torsdag kveld skal han feire nedstemmingen av forslaget med sine ansatte.

- I kveld kan vi koste på oss et glass champagne.