Søndag møttes motorsykkelfolket i Trøndelag på Øya i Trondheim for å snakke motor og mekking, og for å beundre flere hundre MCer.

Se bildene ved å bla i bildegalleriet øverst i artikkelen.

- Dette er et årlig arrangement som samler motorsykkelinteresserte, uansett hva de kjører, sier redaktør i Bikerjournalen og primus motor for Bikefest , Morten Andersen.

- Treffet er åpnet for absolutt alle. Dette skal være en sosial dag  og vi håper på rundt 700 motorsykler her på Øya i dag, sier han.

Kåring av fineste MC

Rundt ham glinser det i krom og lakk. Framme ved scenen står det noen motorsykler som skiller seg ut fra mengden. De er plukket ut for å være med på «Ride in bikeshow», som er en spontan kåring av treffets fineste sykler innen hver kategori. Ingen er forhåndspåmeldt i denne konkurransen.

SE BILDEGALLERI: Still ut bilen, det er vår

Cobra 2025 RR

Morten Lund har tatt turen fra Oslo for å vise fram «Gullet sitt», som han kaller vidunderet. En motorsykkel som er spesiell på flere måter. Han har bygd den selv, helt fra bunnen av. Ingen andre motorsykler deler dette merket.

- Merket har jeg funnet på selv, sier han. Cobra passet med formen på tanken. 2025 står for kubikk og RR betyr Redneck Rocket. Det er navnet på ramma.

Deler som ramme, tank, felg, gir og motor er bestilt fra USA. Resten er ordnet selv. Men det har tatt tid. Bare byggesøknaden tok flere måneder.

- Jeg har vel kanskje brukt  2000 timer på å bygge den. Jeg startet i oktober 2014 og sykkelen ble ferdig sommeren etter. Men nå går jeg og venter på hva som skjer med engangsavgiften. Det skal visstnok skje en endring her, slik at jeg ikke trenger å betale over 130 000 i importavgift. Først etter at engangsavgiften er betalt, kan jeg registrere den. Jeg har tid til å vente litt, smiler han.

Men hvor er nøkkelen gjemt?

Det er nytt i Norge at man kan bygge en motorsykkel helt selv, uten å kjøpe en gammel motor eller bruke deler fra en gammel MC som grunnlag. I følge Andersen, er Morten Lunds sykkel trolig den aller første hjemmeproduserte motorsykkelen,  som nå står helt ferdig, her til lands.

Og hvor har han gjemt nøkkelen?

- Ser du den kulen her? spør han og viser fram hånden sin. - Her har jeg fått lagt inn en chip. Når jeg så legger hånden under ramma, kan jeg trykke på startknappen. Morten Lund gliser bredt, og undertegnede funderer på om hun er blitt lurt.

Se bilder i karusellen over teksten.