- Avstemningen i komiteen for kultur, idrett, friluftsliv og folkehelse viser at det er flertall for at fylket skal innvilge søknaden om investeringsmidler til prosjektet. Ap, H og Frp vil stemmer for å si ja til at Gråkallen vinterpark får 1,25 millioner kroner.

Det sier lederen for komiteen, Per Olav Hopsø (Ap).

Viktige signaler

Vedtaket fra komiteen, som høyst sannsynlig blir banket gjennom i fylkesutvalget til uka, forutsetter at Trondheim kommune også stiller opp med penger, og at bystyret fatter de nødvendige vedtak for å gi klarsignal om et alpinanlegg i Gråkallen i Bymarka i Trondheim.

I går overleverte Aps Per Olav Hopsø og Høyres Henrik Kierulf nyheten til initiativtakerne bak vinterparken. Trondheims skiklubb, NTNUI og Sportsklubben Freidig står sammen om planene. Styreleder i vinterparken, Dag Herrem, er glad for pengene og signalet om at det politiske flertallet i Sør-Trøndelag støtter prosjektet.

- Vi har nå sikret sju millioner kroner fra ulikt holdt. Støtten fra fylkeskommunen er viktig økonomisk, men ikke minst er det fint å få politisk støtte til planene. Det betyr at vi kan jobbe videre med tanke på å få på plass de siste detaljene. Neste korsvei er den politiske behandlingen i formannskapet i Trondheim. Signalet fra Ap, H og Frp på fylket gir oss grunn til å være optimistisk, sier Dag Herrem.

LES OGSÅ (PLUSS): Vil ikke betake for gang- og sykkelsti

Viktig og bra for byen

Ap og Høyre i fylkespolitikken mener prosjektet på Gråkallen er viktig og bra for å skape økt aktivitet i Bymarka, og at en vinterpark rundt Gråkallen vil bidra til at flere kommer seg ut og i aktivitet.

- Fylkeskommunen har de siste årene brukt mye penger på å bygge idrettsanlegg og baner for andre aktiviteter. Nå er det på tide at vintersporten også får sitt. Anlegget i Gråkallen vil være et viktig bidrag til en gruppe mennesker, særlig unge, som i dag ikke har noe tilbud. Tidene forandrer seg, nå etterlyser de unge mer fartsfylt skiaktivitet enn bare bortoverski. Derfor støtter vi disse planene, sier Henrik Kierulf (H).

- Tre av fylkets største idrettslag står bak dette prosjektet og har laget gode planer. For oss i Ap er det viktig å støtte opp om dette tiltaket. At idretten selv står bak, og ikke en kommersiell aktør, gjør det enda mer positivt, sier Per Olav Hopsø.

Skjær i sjøen

Bevilgningen fra fylkeskommunen betyr imidlertid ikke at alle utfordringer for vinterparken er ryddet av veien. De er fortsatt avhengige av lignende tilsagn om penger fra Trondheim kommune.

LES OGSÅ (KOMMENTAR): Bom for vinterparken

Adresseavisen har tidligere skrevet om de såkalte rekkefølgekravene som ligger inne i prosjektet, og denne utfordringen er foreløpig ikke løst. I reguleringsplanen er det lagt inn krav om at utbyggerne skal sørge for at det gamle anlegget i Vintervannskleiva skal være tilbakeført til natur og friluftsformål før søknad om tiltak kan sendes. Samtidig har et enstemmig bystyre vedtatt at det skal etableres en gang- og sykkelvei fra Ferista til Skistua før skianlegget skal få brukstillatelse. Og det skal etableres en parkeringsplass for anlegget. Alle disse tiltakene skal utbyggerne selv sørge for og finansiere selv. Prislappen for disse investeringene er anslått til 100 millioner. Selve vinterparken er kostnadsberegnet til 60 millioner kroner.

Dag Herrem, styreleder i vinterparken, mener det skal være mulig å finne billigere løsninger på transporten til og fra anlegget, og er fortsatt optimistisk med tanke på å få gjennomført prosjektet, til tross for bystyrets tidligere vedtak om gang- og sykkelsti og parkeringsplass.

Trondheimspolitikerne skal behandle saken senere i juni, mest sannsynlig kommer den på formannskapets sakskart 26. juni.