Debattinnlegget, som beskriver hverdagen til en helsefagarbeider, ble også publisert på adressa.no. Trafikktellinger viser at innlegget nådde over 100 000 personer fikk nesten 1000 likes og ble delt over 80 ganger Adresseavisens Facebook-side.

I innlegget skriver Råness "Jeg skal si det som det er: Jeg var redd for å jobbe som helsefagarbeider lærling. Rett og slett på grunn av alle meningene og teoriene folk hadde".

- Du gjør en fantastisk jobb

Responsen på innlegget har vært positiv. Over 60 personer har lagt igjen kommentarer. Her er noen smakebiter:

- Takk til deg, Helene, som løfter min tro på den norske ungdom til nye høyder

- Du gjør en fantastisk jobb.

- Du gjør en kjempeviktig jobb og du er etterspurt

- Dere gjør en fantastisk jobb, og samfunnet kan ikke få takket dere nok. Du må aldri, ikke et eneste sekund, tenke at jobben dere gjør ikke er verdifull. Å hjelpe andre er virkelig ingenting å skamme seg over – snarere tvert om. Jeg synes du skal være stolt.

- Du skal vite at du er uvurderlig

- Hurra for alle helsearbeidere beundringsverdig jobb..

- Du er gull verdt for pasientene

- Dere er uunnværlig

- Dere er gull verd

Kommentar: Er virkelig eldreomsorgen i Trondheim i krise?

Respons fra "kjente og ukjente"

- Jeg hadde ikke sett for meg en slik respons i det hele tatt. Da jeg forsto hvor stor oppmerksomhet innlegget vakte ble jeg helt satt ut, forteller Råness, som også har fått positiv respons fra "både kjente og ukjente" på sin egen Facebook-side.

19-åringen, som i dag er lærling ved skrev opprinnelig innlegget for å sette ord på noen tanker hun hadde gjort seg om yrkesvalget sitt.

- Jeg skrev innlegget for mange måneder siden, men det var først i forrige uke jeg sendte det til avisen, sier hun.

Det er ikke første gang hun skriver et Ordet Fritt-innlegg. Tidligere har hun også hatt på trykk et innlegg om kroppspress.

- Hva fikk deg til å skrive innlegget om helsefagyrket?

- Først og fremst kommentarene jeg av og til får når jeg forteller hva jeg jobber med. Jeg fikk lyst til å dele noen tanker om hva arbeidshverdagen min innebærer, forteller 19-åringen.

Kronikk: Nytilsatt i jobb som helsefagarbeider

Takknemlige pasienter

- Hvordan blir du møtt av pasientene?

- Jeg får mange positive tilbakemeldinger både fra brukere og pårørende. De er veldig takknemlige for hjelpen de får. Når jeg drar hjem fra jobb er det godt å vite at du har hjulpet noen, sier Råness, som har lyst til å bli sykepleier "etter hvert".

Men først skal hun fullføre lærlingtiden på to år og bestå fagprøven. Det første året som lærling arbeidet hun på Ranheim helse – og velferdssenter. For to uker siden begynte hun på Moholt bo- og aktivitetstilbud.

Debatt: "Vikarer er kasteballer"

Selv opplevd omsorg på sykehus

- Hvorfor valgte du et omsorgsyrke?

- Jeg har vært mye syk selv og har vært innlagt på sykehus. De opplevelsene jeg har fått gjennom omsorgen og pleien på St. Olavs fikk øynene mine opp for hvor viktig omsorgsyrket er. Omsorgen jeg ble møtt inspirerte meg og fikk vekket interessen min til å velge den yrkesveien, sier 19-åringen.