Representanter for Arbeiderpartiets samarbeidspartnere i bystyret truet onsdag med å trekke seg fra budsjettsamarbeidet dersom de ikke fikk oppfylt tre ufravikelige krav om vinterparken:

  • Det er uaktuelt å betale for utbygging av parkeringsplasser.

  • Det er uaktuelt å gi ekstraordinær utbyggingsstøtte, ut over 10 prosent av utbyggingskostand.

  • Det er uaktuelt å gi en kommunal garanti på lån, slik prosjektet ser ut nå.

- På vårt faste mandagsmøte, hvor vi går igjennom ukens viktigste politiske saker, orienterte jeg om Arbeiderpartiets standpunkt om Gråkallen vinterpark. Jeg ble derfor svært forbauset da jeg leste om den sterke misnøyen hos samarbeidspartiene. Det var et merkelig oppslag, sier kommunalråd Geir Waage.

Her kan du lese mange saker om Gråkallen vinterpark .

Se leserinnlegget: Gråkallen vinterpark – Trondheims «Rock City»?

På linje med samarbeidspartiene i kravene

- Hvordan ser Arbeiderpartiet på de «tre ufravikelige kravene»?

- Samarbeidspartiene slår inn åpne dører i denne saken.  Vi er helt på linje med samarbeidspartiene på de to første punktene. Når det gjelder kommunal garanti på lån, betrakter vi ikke dette som en del av saken som behandles i bystyret torsdag. Spørsmål om kommunal garanti vil vi komme tilbake til når vi har en fullgod oversikt over økonomien i prosjektet, sier Waage.

Les også: I februar ønsket KrF å skrinlegge hele prosjektet på grunn av kostnadene

Les også: Vinterparken slipper å betale

- Gledelig med avklaring

- Det er gledelig at Arbeiderpartiet klargjør sitt standpunkt i saken om Gråkallen vinterpark og rydder opp i tidligere uklarheter. Ikke minst er det svært viktig for de står bak anlegget å få klarhet i hva Arbeiderpartiet mener. Ellers vil iniativtagerne stå i fare for å bruke store ressurser på å planlegge noe det ikke blir mulig å realisere, sier kommunalråd Geirmund Lykke (KrF).

Han er forbauset over at en oppklaring om Aps standpunkter i vinterparksaken  ikke er kommet tidligere.

- Senest 12. august uttalte Ferhat Güven til Adresseavisen at han ikke kunne svare på om kommunen burde betale for parkeringsplassene. «Dette må vi nesten ta når den kommer til behandling», uttalte Güven, sier Lykke.

Adresseavisen på lederplass: Ikke vinterpark i Gråkallen for enhver pris

Ap misfornøyd med offentlig kritikk

Kommunalråd Geir Waage skrev torsdag morgen en epost til samarbeidspartiene hvor han uttrykte misnøye med innholdet i torsdagens reportasje i Adresseavisen om den anspente stemningen hos samarbeidspartiene.

- Jeg har forståelse for at Arbeiderpartiet synes det er kjedelig å få brettet ut intern misnøye i all offenlighet. Men hvis det var dette som skulle til for å få en avklaring om standpunkter, er hensikten vår oppnådd, sier Lykke.

- Hør på oss om Gråkallen, ellers ryker budsjettsamarbeidet, sier småpartiene, representert ved Geirmund Lykke (KrF), Hilde Opoku (MDG), Marte Løvik (Sp), Jon Gunnes (V) og Ottar Michelsen (SV).
Samarbeidspartiene har misforstått Arbeiderparteits standpunkt i saken om Gråkallen vinterpark. - Storm i et vannglass, sier kommunalråd Geir Wage om de tre ufravikelige kravene. Foto: Vegard Eggen