- Det er artigst å finne Pokémonene og se hvor mye kraft de har, sier 10 år gamle Dina Strandås Erlandsen. Hun hadde tatt turen sammen med søster Elise på 13 år og pappa Yngve Erlandsen, som forøvrig er den som leder den interne kampen.

- Jeg er på nivå 19, og må innrømme at jeg spiller et par ganger for dagen, sier far.

Turen startet klokken 13.00 i Midtbyen og gikk deretter via Marinen, Bakklandet, Solsiden og Brattøra før det hele endte i Ravnkloa.

- Vi har hatt noen stopp underveis på ladestasjoner og for å spise, sier Elise.  - For ett minutt med Pokémon Go bruker en prosent av batterikapasiteten. Vi må ha ekstra lader også, sier hun.

Fornøyd arrangør

- Det har vært veldig bra oppmøte til at det er første gangen vi arrangerer dette, sier Sunniva Evjen i Visit Trondheim. Det virker som folk er fornøyde, selv om noen sa det var lite Pokémons på enkelte steder.

- Noen har gått i samlet tropp, men de fleste har nok gått sine egen veier. Jeg er veldig imponert over at så mange dukket opp siden det regnet. Vi hadde 450 påmeldte på forhånd.

- Vi får se om dette er noe vi gjør igjen. Kanskje legger vi opp til guidede turer i byen der man kan spille samtidig, sier hun.

Frokost i premie

Kvelden ble avsluttet med premiering i Ravnkloa klokka 20 lørdag. Da hadde rundt 80 personer møtt opp for å få med seg den siste fangsten.

- Vi har gått nesten to mil i dag, forteller Gunnar Nergård, som tilslutt ble belønnet med frokost på Clarion, i premie fra arrangøren.

597 registrerte sto på den endelige listen til slutt. Blant dem var det flere som ble trukket ut som vinnere av ulike gevinster.