- Jeg fikk panikk og skrek så høyt jeg kunne. Jeg skrek og skrek og skrek, forklarte den ene fornærmede kvinnen da hun vitnet i den alvorlige voldtektssaken i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Kvinnen i 20-årene og den tiltalte mannen hadde møtt hverandre utenfor et utested i sentrum en natt i oktober i fjor. Både fornærmede og tiltalte hadde drukket alkohol. Kvinnen hadde falt og slått hodet ved utestedet, og trengte hjelp til å komme seg til legevakten, sa hun i sin forklaring. Sammen med tiltalte tok hun en drosje, men ferden endte ved området ikke langt fra Ilabekken.

- Forsøkte å komme meg løs

Det var ved trappene i nærheten av Ilabekken at overgrepet skal ha funnet sted. Ifølge forklaringen til kvinnen holdt tiltalte henne fast mens hun lå på ryggen på bakken. Han skal så ha kledd av henne klærne nedentil.

- Jeg sprellet med beina og forsøkte å komme meg løs, sa kvinnen, og la til at hun var i sjokk rett etter det skjedde og slet med å huske deler av hendelsen.

- Jeg fortalte meg selv at det ikke var en fullbyrdet voldtekt. Deler av det som skjedde er et sort hull, sa hun.

Våknet av lyder

Det var et vitne som hørte skrikene til kvinnen, og som kontaktet politiet.

- Jeg våknet på grunn av lyder. Det var klynkelyder og halvkvalte rop. Jeg syntes det var helt åpenbart at det var et menneske som var utsatt for noe vedkommende ikke selv ønsket, sa vitnet i retten.

Da politiet kom til stedet møtte de både fornærmede og tiltalte. Kvinnen ble tatt med til legevakten, men ble ikke undersøkt på voldtektsmottaket. Det er funnet DNA-spor av den tiltalte i kvinnens truse.

- Jeg har hatt små flashbacks i etterkant. Jeg har en fornemmelse av at det var en fullbyrdet voldtekt, men husker ikke helt, sa hun i retten.

Kvinnen sa at hun har slitt med panikkangst og dårlig søvn etter hendelsen.

Krimteknikere fra politiet gjorde undersøkelser på åstedet ved Ilabekken oktober i fjor.

Nekter straffskyld

Mannen nektet straffskyld for voldtektene da han møtte i retten. Han forklarte at han ikke hadde forgrepet seg på kvinnen. Mannen sa at de gikk på vei mot byen da de begge måtte tisse.

- Jeg reiste meg opp, mens hun fortsatt satt der. Jeg sto mot jenta og begynte å onanere. Hun reiste seg så opp for å ta på seg buksen. Så falt hun på bakken. Jeg gikk mot henne. Jeg gikk bort til henne for å hjelpe, sa mannen i retten.

Han forklarte videre at han hadde forsøkt å hjelpe kvinnen opp fra bakken.

- Jeg forsøkte å hjelpe henne med å kle på seg. Hun ble redd. Da sa jeg at jeg skulle hjelpe henne, men jeg vet ikke om hun hørte meg. Så falt jeg på henne. Da hørte jeg at hun begynte å skrike. Da reiste jeg meg opp og gikk bort derfra, sa mannen i retten.

Mannens forvarer, Christian Wiig,

- Ønsket å trøste

Han fortalte at det så gikk et par minutter før han gikk bort til kvinnen igjen.

- Jeg ønsket å trøste henne og forsikre henne om at jeg ikke hadde til hensikt å gjøre noe, forklarte han.

På oppfølgingsspørsmål fra aktor Jarle Wikdahl om hvordan det kan ha havnet sæd i trusa til kvinnen, svarte mannen:

- I det jeg skulle hjelpe henne, så kan det ha rent ned i trusa hennes, sa han.

Tiltalt for enda en voldtekt

Mannen er også tiltalt for en voldtekt som skal ha skjedd på et hotell i byen i slutten av februar i år. Overgrepet skal ha skjedd mens mannen var under etterforskning for hendelsen ved Ilabekken. Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i begynnelsen mars.

- Det har vært veldig vanskelig og tøft å sitte varetektsfengslet, sa mannen.

Mannen nekter også straffskyld for denne hendelsen.

Det er satt av fem dager til rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett.