- Formidling av vitenskap er en kjerneoppgavene til et universitet. Starmus-festivalen har også en kunstnerisk del som er et annen viktig element i det NTNU driver med, sier Fossen.

- Hva kan NTNU få ut av det?

- Dette er en festival som får stor internasjonal oppmerksomhet. Skulle vi være så heldige å få denne til Trondheim, gir det oss mulighet til å vise hva vi er gode for. Vi mener vi har mye å bidra med.

- Nobelprisvinnere og andre foredragsholdere fra øverste hylle, er dette en festival for de få og ikke det brede publikum?

- Våre intensjoner med å få Starmus hit, er å nå bredt ut, ikke minst til barn og ungdom. NTNU har mye erfaring med det. Vi må finne ut hva vi kan bidra med av faglig innhold, både vitenskapelig og kunstnerisk.

- Vil NTNU spytte inn penger?

- Vi må se på hva vi har mulighet for å bidra med når det gjelder økonomi, praktisk bistand og administrasjon. Dette kom brått på, men vi gjør det vi kan og samarbeider med offentlige myndigheter. Vi ønsker å få inn sponsorer, store og små, for å kunne virkeliggjøre dette, sier Christian Fossen.