En av de nærmeste dagene vil advokat Christian Lundin sende et oppdatert erstatningskrav, som ligger adskillig høyere.

- Kommunen har a konto utbetalt 1,6 millioner kroner. Dette er en standarderstatning for barn under 16 år. Beløpet er menerstatning som skal dekke tapt livsutfoldelse og inntektstap, sier Lundin, prosessfullmektig for Sommer Hoel.

Christian Lundin i advokatfirmaet Ness Lundin DA, en av landets mest erfarne advokater innen erstatningsrett, mener det skal utbetales vesentlig mer.

- Jeg har laget et utkast som hun og familien skal ta stilling til.

Unngår neppe rettssak

- Hvor høyt er kravet?

- Nei, det kan jeg ikke si noe om ennå.

- Vil dere klare å komme til enighet med kommunen slik at man kan unngå rettssak?

- Mye tyder på at det blir rettssak. Partene står i dag langt fra hverandre, sier Lundin.

Advokat Bjørn M. Brauti i advokatfirmaet Nidaros DA representerer Malvik kommune.

- Malvik kommune har på egen hånd utbetalt 1,6 millioner kroner som en standardutbetaling før det forelå noe krav. Jeg er imidlertid sikker på at det blir utbetalt mer. Men først må vi motta kravet, sier han.

Han håper partene kan bli enige før det blir rettssak.

Det er berammet rettsforberedende møte 17. oktober, mens hovedforhandling er berammet 22., 23. og 24. november. Advokat Lundin synes det er beklagelig at erstatningssaken trekker ut i langdrag. En rettsoppnevnt sakkyndig går nå gjennom hele saken og henter inn tidligere dokumentasjon.

Før ungdomsskolen

Malvik kommune fikk i Sør-Trøndelag tingrett medhold i kravet om at det skal fremskaffes dokumentasjon på Line Sommer Hoels sykdomshistorie fra før hun begynte på ungdomsskolen i Malvik.

Det tidligere mobbeofferet (26) gikk til sak mot hjemkommunen på grunn av helseproblemene hun har fått som følge av mobbing. Hun ble jevnlig utsatt for trakassering, dytting, utfrysing og grove nedsettende kommentarer da hun gikk på ungdomsskolen.

I november i fjor fastslo tingretten at kommunen og skolen er ansvarlig for skadene hennes. Før jul varslet kommunen at den ville anke dommen til lagmannsretten, men på nyttåret snudde formannskapet og trakk anken.

Uforståelig påstand

I dommen heter det blant annet at «Det er for retten uforståelig når man ser på den samlede kontakt som har vært mellom foreldrene og skole, muntlig og skriftlig, at skolen kan anføre at man var ukjent med det som skjedde».

Lundin har tidligere uttalt til Adresseavisen at det ikke virker som om Malvik kommune tar inn over seg at Line er alvorlig syk som følge av de handlinger retten har slått fast at kommunen er erstatningsansvarlig for. Kommunen kan etter Lundins mening skåne henne for ytterligere belastninger ved å være villig til å diskutere en løsning om erstatningsutmålingen.

- Kommunen vil ikke tilkjennegi hva den mener er riktig erstatning, og det er oppsiktsvekkende, fremholdt advokat Lundin.