- Jeg føler meg ikke truet, men av prinsipp kan jeg ikke la slike ting stå i fred, sier Gerhardsen.

LES OGSÅ: Kriminelt og verneverdig

Venner oppfordret til anmeldelse

Det var for knappe to uker siden Adresseavisen skrev en sak på bakgrunn av veggmaleriet «Mere fart» på Bakklandet. Saken ble omtalt på Adresseavisens Instagram-konto, og det var på denne en mann brukte følgende ord i kommentarfeltet: «idiotisk og håpløst. Slå fyren i hjel»

- Jeg følte da jeg så det søndag at jeg ikke kunne la dette stå ubesvart. Men så tenkte jeg at jeg at det ikke er noe poeng å gå i disputt med en som vil slå meg i hjel, og derfor la jeg ut en reaksjon på Facebook, sier han.

Da han våknet mandag morgen hadde mange av hans venner kommentert Facebook-statusen, og flere oppfordret til anmeldelse.

Dette la Ståle Gerhardsen ut på Facebook som en reaksjon på drapstrusselen. Foto: Skjermdump, Facebook

- Jeg er glad for at det reageres på maleriene mine, både på godt og vondt. Men en drapstrussel kan jeg ikke overse. Og mange mener det samme, og derfor leverte jeg mandag en anmeldelse på kommentaren, sier Gerhardsen, som fikk til svar at det tar minst 14 dager før den behandles.

LES PORTRETTET VI HADDE MED STÅLE GERHARDSEN HER.

- I harnisk og dro på

- Er du redd?

- Nei, jeg føler meg ikke truet, og jeg tror helt ærlig at han ikke vil gjøre meg noe vondt. Han synes nok det var underlig at en fasade ble besudlet på denne måten. Han var nok i harnisk og dro på. Og det er nok mer konseptet maling på vegg enn Ståle Gerhardsen han vil til livs, mener Gerhardsen.

Likevel vil han at politiet ser på saken, og er glad for at majoriteten på hans Facebook-konto er enig i vurderingen i at slike ting må anmeldes

- Jeg forventer ikke at han blir straffet, men blir han oppmerksom på at dette er ugreit har man kommet langt. Jeg er mer opptatt av opplæring enn straff, og han forsto nok ikke konsekvensen av det han la ut, sier Gerhardsen.

LES OGSÅ: Ståle solgte 24 bilder til 1250 kroner stykket - usett

Positive tilbakemeldinger

«Mere fart» er bare ett av flere veggmalerier med hans signatur, som pryder trønderske fasader. Veggmaleriet ble laget etter godkjennelse av byantikvaren, og har fått mange positive tilbakemeldinger.

- Det er vel det verket jeg har fått mest positiv feedback på, så det var litt spesielt at drapstrusselen kom akkurat på denne. Og jeg lar meg ikke stoppe, det er flere vegger som venter på meg, sier han.

PS. Adresseavisen har fjernet kommentaren fra sin konto på

Instagram.

Det var på denne oppdateringen Ståle Gerhardsen ble drapstruet. Foto: Skjermdump.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.