Noe av det nyeste som har kommet på sjekkefronten er personlig matchmaking, ifølge professor og psykolog Frode Thuen ved Høyskolen i Bergen.

- Det kan sammenlignes med en headhunter som tar på seg rollen med å finne den beste kandidaten. Det blir omtrent som et jobbintervju. Det tar sjekkingen litt tilbake til den mer menneskelige sorteringen. Du får en personlig rådgiver som hjelper deg med å finne kjærligheten, forklarer han.

Det finnes over 1,5 millioner norske profiler på datingapper og sjekkesider. Adresseavisen vil sette søkelyset på hvordan sjekking har utviklet seg gjennom serien «Kjærlighet ved første klikk».

Garanterer kjæreste

Ane Hagen (39) og Linn Kristin Berg (38) startet selskapet Kongruent i 2015 som tilbydde datingtjenesten Match me. Her kan man velge mellom tre pakker til henholdsvis 30 000, 55 000 og 100 000 kroner.

I 2016 valgte Berg å gå sin egen vei. Hun startet selskapet Berg mentoring, som også driver med matchmaking under merkevaren «Bergtatt».

Håndplukker for 25 000 kroner

- Vi tilbyr å finne din livspartner for deg. Vi håndplukker potensielle partnere for kunden, sier Berg, som tilbyr to forskjellige kjærestepakker.

- Vi opererer med kjærestegaranti.  Det er ingen frist, men det bør skje noe innen ett år, sier Berg.

De to pakkene koster henholdsvis 17 500 kroner og 25 000 kroner.

Linn Kristin Berg vil finne kjæreste til deg. Hun tar enten 17 500 kroner eller 25 000 kroner for de to «pakkene» hun tilbyr. Foto: privat

- Må opparbeide seg kundemasse

- Jeg skjønner at noen synes det er dyrt, men tenk på jobben vi gjør. Kostnaden er ikke veldig høy per måned. Vi gir oss ikke før vi finner en kjæreste til deg, sier Berg, som nettopp har startet med nye kunder.

Men foreløpig virker ikke dette som noen lukrativ business. Hagen sto oppført med bare litt over 50 000 kroner i inntekt i fjor, mens matchmaking-partner Berg tjente litt over 70 000 kroner.

- Det tar tid å vise til voldsomme tall. Man må opparbeide seg en kundemasse, sier Berg.

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

Sukker.no traff blink

Men gründerne som virkelig har truffet blink, er fysikerne Morten Gulliksen og Morten Berg ved Sintef som lanserte datingsiden Sukker.no i 2004.

Men det skulle ta mange år før det ble skikkelig butikk gjennom selskapet Warm systems AS. I fjor gikk det så suste og omsetningen var på 7,1 millioner kroner, mens i 2014 var den 6,6 millioner kroner.

41 år gamle Berg og 46 år gamle Gulliksen har fått sukret inntekten og formuen godt de siste årene. De tjente begge 3,3 millioner i fjor, og var oppført med en formue på 3,3 millioner hver. Det er en økning fra 2014 da Berg hadde en inntekt på 2,7 millioner, mens Gulliksen hadde tjent 2,8 millioner.

Sjekkeguru tjente 162 000

Espen Korsvik (33) hevder han er Norges fremste sjekkeinstruktør. Han tilbyr datingkurs og startet selskapet Dating adventure i 2009. Et helgekurs med både teori og praksis på utested koster 6500 kroner. Han lover at han kan lære deg å få med deg jenta hjem allerede på første kveld. Han tjente 162 000 kroner i fjor og har en beskjeden formue på 54 000 kroner.

Steffen Furberg fra Namsos valgte å dele sine datingerfaringer ved å skrive boka «Kunsten med spillet». Som 17-åring fikk han hjertet sitt knust av ei jente, og siden den gang har han forsøkt å tilegne seg kunnskap for å unngå å havne i samme situasjon. Men å publisere bok er ikke nødvendigvis noe som vises på kontoen. I fjor sto 26-åringen oppført med en inntekt på 78 000 kroner.

Gode vibber, lavere inntekt

Torkel Odden Guttormsen (34) kaller seg selv sjekkeekspert. Han lever av å lære menn hvordan de skal sjekke opp damer. Men foreløpig har det ikke så veldig høy avkastning, for i fjor tjente han bare 64 000 kroner.

Gutta bak nettsidene godevibber.no og 0330.no selger sjekkebøker, bootcamp og coaching. Et tre dagers komplett helgekurs koster 6795 kroner. Men til tross for den nokså stive prisen, hadde 34-åringen en inntekt på bare litt over 185 000 kroner i fjor.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.