Monica Nordheim var 17 da hun opprettet en konto på datingsiden spraydate.no i mai 2002. Hun og ei venninne satt og spøkte om hvor spennende det var med gutter og kjærlighet. Den gang var Rolf Inge Nordheim 22 år, og han laget seg konto på samme datingnettside etter et brudd.

8. mai sendte han første melding til Monica.

- Han var forsiktig og sa at han syntes jeg så søt ut. Han lurte også på om jeg syntes han var for gammel for meg. Til slutt ønsket han meg lykke til med jakten på kjærligheten, gjenforteller Monica.

Det finnes over 1,5 millioner norske profiler på datingapper og sjekkesider. Adresseavisen vil sette søkelyset på hvordan sjekking har utviklet seg gjennom serien «Kjærlighet ved første klikk».

- Veldig sjenert

Men hun ble ikke skremt av aldersforskjellen, og de endte opp med å skrive mye til hverandre.

- Begge var egentlig veldig sjenerte og beskjeden, men nå pratet vi i vei, sier hun.

13. mai møttes de ved elefant-statuen på Trondheim torg i Midtbyen.

- Jeg ventet spent på ham og var veldig nervøs. Vi dro til O'Martins som lå i Midtbyen og der ble vi sittende og prate lenge. Han kjørte meg til slutt hjem og det ble til og med et hadet-kyss, minnes Monica.

Monica og Rolf var egentlig veldig sjenerte, men pratet som bare det da de ble kjent på spraydate.no

Hva er dine beste og verste datingopplevelser? Hvordan fant du kjærligheten? Send oss din historie.

Fikk tre sønner

Og etter den første daten ble det helklaff. De flyttet sammen i juli i 2002.

- I august i 2005 var vi ferietur til Egypt. Foran pyramidene fridde han og planleggingen av bryllup startet rett etter at vi kom hjem, sier Monica.

13. mai 2006, nøyaktig fire år etter at de hadde sin første date, skulle bryllupsklokkene ringe. Kirka var bestilt.

- Men jeg ble gravid, med termin i juni. Vi utsatte bryllupet og vi fikk vår første sønn Sander. Da jeg så vidt hadde begynt å tenke på bryllup igjen, så kom Aaron, sønn nummer to i mai i 2008, forteller hun videre.

Hvit brud etter 14 år

Men Monica hadde fremdeles veldig lyst til å stå hvit brud.

- Det ble en del masing fra min side, mens Rolf Inge mente vi hadde det fint uansett. Det var jeg selvsagt enig i.

I januar i fjor fikk Klæbu-paret seg en skikkelig overraskelse fordi da skjønte Monica at sønn nummer tre - Ciljan - var på vei. I september kom en attpåklatt.

- Og 13. mai i år, 14 år etter at vi møttes første gang, ble det endelig oss. Nå er vi en lykkelig familie på fem, eller seks medregnet katten.

Enklere å skrive først

Monica har gjort seg noen tanker om nettdating og hva som gjorde at det ble de to.

- For oss var det lettere å prate over meldinger i første omgang. Man blir mindre sjenert når man skriver i stedet for å være ansikt til ansikt med en fremmed. Praten satt løst da vi først møtte hverandre. Men da hadde vi skrevet mye i forkant, sier hun.

Hun er usikker på om det ville blitt noe par av dem dersom de hadde møtt hverandre tilfeldigvis på byen.

- At vi fikk de dagene med skriving var positivt for oss. Nettdating var blink med en gang for meg. Rolf Inge var den første og eneste jeg skrev med på spraydate. Hadde flaks med den!

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.