Frps medlem i næringskomiteen fra Sør-Trøndelag er svært overrasket over at Norwegian legger ned såpass mange ruter fra Værnes.

- Det er veldig negativt for trøndere flest. Men det høres merkelig ut at det skal skyldes den avgiften alene. Jeg regner med at de flyene skal fly fra en annen flyplass som også har flyplassavgift? Samtidig var det dette vi advarte mot da forslaget kom opp.

- Det jo dere som har foreslått denne avgiften, og sørget for flertall i Stortinget?

- Dette var ikke vårt primærstandpunkt, men det er klart vi tar ansvar for statsbudsjettet. Flypassasjeravgiften var det minste ondet, og vi tar ansvar for den - selv om det var andre som kjempet den frem.

- Ifølge flere medier var det Frp som valgte denne avgiften, i stedet for noen øres økning av drivstoffavgiften. Så da er det jo dere trønderne kan sende en irritert tanke når de nå må mellomlande i Oslo eller København?

- Nei, den irriterte tanken kan de sende Trine Skei Grande (V) eller Knut Arild Hareide (KrF). Vi har vært mot alle disse avgiftene, det er KrF og Venstre som har hatt disse inne i sine alternative statsbudsjetter.

- Hvor alvorlig er det at Norwegian legger ned så mange ruter?

- Det er alvorlig både for ferierende og forretningsfolk. Dessverre vil det også trolig føre til høyere priser, sier Bjørnstad.

Aps medlem i Transportkomiteen, Karianne Tung, mener det er tragisk at disse rutene nå legges ned.

- Hadde denne avgiften enda hatt miljøeffekt, ville det vært et poeng. Men dette er kun en fiskal avgift for å få inn i penger . Det gjør saken enda verre - og det sier jeg både som trøndelagspolitiker og en reiseglad person.

- Hva er det verste med dette?

- At det blir mye dyrere for folk flest. Jeg har fløyet Berlin-ruten noen ganger. Når jeg ikke har fløyet direkte, har det blitt nesten dobbelt så dyrt. Så dette får konsekvenser for folk.