I forrige uke sendte han forslag på ny visepolitimester i Trøndelag til Politidirektoratet (POD).

Men Moe blir taus når Adresseavisen spør hvem blant de elleve søkerne han foretrekker.

- Jeg har sendt saken over til Politidirektoratet med min innstilling, sier Moe (52). Han begynte som politimester i daværende Sør-Trøndelag i 2008. Siden nyttår har han vært politimester i nye Trøndelag politidistrikt.

Sterke søkere

Marit Fostervold (45) var visepolitimester i daværende Sør-Trøndelag politidistrikt og fungerer nå i stillingen som visepolitimester i det nye politidistriktet. Hun er én av søkerne. Det er også politistasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

På søkerlisten sto også Marit Helene Stigen (39), lensmann/driftsenhetsleder i Stjørdal.

De mest aktuelle blant de elleve søkerne ble intervjuet flere ganger. Det bekrefter Moe.

Hensyn til kjønn

- Har du fått føringer fra Politidirektoratet om at kjønnsfordelingen skal ivaretas – at sjef og nestsjef bør være én av hvert kjønn?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Moe.

Men i utlysningsteksten står det at politiet har som målsetting om kjønnsbalanse i lederstillinger og oppfordrer kvinner til å søke. Det er krav om utdanning fra høyskole/universitet. Stillingen lønnes fra 790 000 til 985 000 kroner, alt etter kvalifikasjoner.

- Har du lagt vekt på spesielle kvalifikasjoner?

- Jeg har gjort jobben min så godt jeg har kunnet, så får vi se hva Politidirektoratet og endelig Justisdepartementet bestemmer.

Kongen i statsråd

Visepolitimesterstillingene skal utnevnes av Kongen i statsråd. Men i verken POD eller departementet kan man svare på når det vil skje, bortsett fra at det vil skje før jul.

I rollen som visepolitimester har man totalansvar for politidistriktets forebyggingsarbeid og straffesaksbehandling, krise- og beredskapshåndtering og distriktets sikkerhetsarbeid, sivil rettspleie på grunnplanet og forvaltningsoppgaver.

Bred ledererfaring

Den som skal gjøre seg håp om å få stillingen må kunne vise til god resultatoppnåelse i tidligere stillinger, bred ledererfaring fra offentlig eller privat sektor, erfaring fra omstillingsprosesser og erfaring med kriseledelse. Vedkommende må også kunne ivareta medier og publikum på en profesjonell måte.

Trøndelag politidistrikt dekker fylkene Nord- og Sør-Trøndelag samt Bindal kommune i Nordland og strekker seg over 49 kommuner med 440 000 innbyggere. Trøndelag politidistrikt har 950 ansatte. Politimesteren og hans administrasjon har hovedsete i politihuset i Trondheim.

I alt har om lag 75 personer søkt på stillingene som visepolitimester i 11 av de 12 nye politidistriktene. Oslo har flere visepolitimestre, men Oslo har ennå ikke lyst ut sine stillinger. Knapt 20 av de rundt 75 søkerne er kvinner.