Diane Atkins fra Brooklyn har tatt med seg et stor amerikansk flagg og tatt oppstilling utenfor Hilton der Donald Trump holdt sin valgvake. Sammen med andre Trump-tilhengere feirer deg en valgseier som har overrasket og sjokkert en hel verden.

- Dette er en seier for alle amerikanere som ikke vil sitte stille å se på at landet vårt blir ødelagt av korrupte politikere. Trump vil reperere USA, og sette en stopper for alle forskjellene som Obama og Clinton har skapt de siste årene. Donald Trump har klart å nå ut til amerikanerne, sier Diane entusiastisk.

Stenge grensene

Diane sier at det er spørsmålet om nasjonal sikkerhet, immigrasjon og grensekontroll som har engasjer henne i denne valgkampen, og at det er årsaken til at hun har støttet Donald Trump.

- Folk må forstå at vi må passe på grensene våre og ha kontroll på de som kommer hit til landet. VI er en nasjon bygd med lovverk og de lovene vil Trump som president sørge for at blir etterlevd. Vi må gjøre det som Trump sier, å sette USA først. Vi må ta vare på våre egne familier før vi kan begynne å ta vare på andre. Endelig vil det bli slik igjen her i USA, sier Diane.

- Tror du resten av verden vil se et mye mer isolert USA under Trump?

- Nei det tror jeg ikke. Donald Trump vil ikke være en president som isolerer oss. Han vil sørge for å opprettholde sterke relasjoner til våre allierte, men først må vi bli et sterkt USA igjen, sier Diane.

Talte til folket

Like før klokka 09.00 norsk tid, og like før klokka 03.00 her i New York, kom Donald Trump på scenen og kunne fortelle verden at han nettopp hadde mottatt en telefon fra Hillary Clinton som gratulerte han med valgseieren.

Utenfor FOX studio på Manhattan sto Trump-tilhengerne i timesvis natt til onsdag for å følge opptellingen av stemmene. De forsto allerede ganske tidlig på kvelden at det var Donald Trump som skulle gå av med seieren.

Alex Vasquez har stått utenfor Fox i fem timer denne natta. Han forteller at han er glad og opprørt over nyhetene som ruller over Tv-skjermene.

- Endelig er det over, og endelig har vi fått Donald Trump som president. USA har bestemt seg for å ta et kraftig oppgjør med de etablerte politikerne og kommer til å rydde opp i Washington. Detter er en mann som ikke vil la seg diktere av USAs rikinger eller land som Saudi Arabia. Trump er 70 år og har alle pengene man kan ønske seg. Det er selvsagt at han vil bli president for alle de riktige grunnene, han har de rette holdninger og vil forandre USA til et bedre seg å bo for alle, sier Vasquez.

Trump lager en deal

Tim Graney står også utenfor FOX denne natta, han er sikker på at et USA under ledelse av Donald Trump vil klare å samle seg igjen etter tidenes mest hatske og aggresive valgkamp.

- Donald Trump kommer til å lage en deal som amerikanerne vil ha. Han kommer til å samle oss. Dersom det hadde blitt Hillary ville det blitt så mye vanskeligere å dempe alle motsetningene som preger USA i dag. Men Trump er en ordentlig forretningsmann, han kan dette. Bare vent å se, han kommer til å lage et opplegg som amerikanerne vil slutte opp om, og da dempes motsetningene som har preget dette landet i så lang tid, sier Graney.

Alex Vasquez har stått i fem timer utenfor Fox studio på Manhattan. - Trump kommer til å rydde opp i Washington og gjøre dette landet bedre, sier han. Foto: RUNE PETTER NESS
Trump-tilhengerne stømmet ut i New Yorks gater natt til onsdag da det ble klart at Donald Trump blir USAs neste president. Foto: RUNE PETTER NESS
Tim Graney, i midten, jubler over Trump-seieren og er sikker på at den nye presidenten vil samle landet igjen etter en opprivende valgkamp. Foto: RUNE PETTER NESS
På Rockefeller Plaza var det mest Hillary-supportere som samlet seg tidlig på kvelden. Da det ble klart at Trump vant, gikk de hjem. Foto: RUNE PETTER NESS