- Hva er realismen i prosjektet? spør Kirsti Tømmervold.

Arbeiderparti-ordføreren i Klæbu vet at klæbyggen sitter med en reel frykt for at Gråkallen vinterpark vil sørge for en tøffere hverdag for eierne av Vassfjellet skisenter. Selv deler hun ikke den frykten, men er mer tvilende til realismen for etablering av Gråkallen vinterpark.

Går ikke på skinner

- Frykten er én ting. Men det er viktig at vi er oppmerksomme på hva realismen er for bygging av anlegget. I Klæbu har vi erfaring med at drift av skisenter ikke går på skinner. Det har vært en del konkurser, og flere eiere i Vassfjellet. Det er viktig å vite at det også er skattebetalerne i Klæbu sine penger som eventuelt skal være med på å garantere for Gråkallen. Jeg er klar på at jeg vil følge opp realismen i anlegget. En ting er at man må ha tilskudd til å komme i gang. Den er grei. Men så skal etter det jeg forstår ytterligere 25 millioner kroner lånes ut, samt at kommunen skal stå bak tippemiddelsøknad. Går man konkurs skal disse pengene tilbakebetales, og derfor vil jeg følge med slik at man ikke forplikter seg for mye, sier hun.

Hun forteller at hun har dialog med eier av Vassfjellet, og sier at lite lån er grunnen til at det går rundt der oppe nå.

- Men med lån på 60 millioner kroner ville det vært utfordrende å drive Vassfjellet også, og det med et årlig besøk på 75 000 personer. Hva er realismen? spør Tømmervold.

Varaordføreren vil avvente

- Er prosjektet realistisk?

- Jeg kjenner litt for lite til det, men erfaringen med Vassfjellet viser at det er utfordrende. Jeg er skeptisk til realismen i anlegget uten at man er villig til å gå inn med offentlige midler og sier vær så god. Men for å få det til å gå rundt selv er utfordrende, mener Tømmervold.

Varaordfører Jarle Martin Gundersen (SP) mener det er mest rett, og ikke minst lønnsomt, å avvente Gråkallen vinterpark til fylkesvei 704 til Klæbu er klar.

- Det vil gjøre noe med alle som reiser den veien, og vil være veldig positiv for nye og gamle brukere av Vassfjellet. Da får vi se behovet, sier han.

Kort vei til konkurs

Men hvis politikerne sier ja, er han bekymret for Vassfjellets fremtid.

- Slik jeg forstår det må det 40 alpindøgn til for at begge anleggene skal være oppe å gå. Det er ikke godt nytt for Vassfjellet. Uansett er det viktig- som politikerne i Trondheim sa- at Gråkallen ikke har for stort magemål, sier Gundersen.

Frps Ole Horgøien er derimot redd det ikke er plass til begge.

- Hvis besøkstallet i Vassfjellet går ned er veien kort til nedleggelse, sier han.

Historisk dag

Det var en historisk dag i Rådhuset tirsdag. For første gang etter at vedtaket om sammenslåing mellom Klæbu og Trondheim i sommer, møttes politikerne i de to kommunene til felles formannskapsmøte.

Agendaen var selvfølgelig prosessen videre for å få de to kommunene til å bli én. Mye er allerede klart gjennom intensjonsavtalen, og innen 1. januar 2020 skal alt være på plass.

Blant annet ble det diskutert hvordan fellesnemnda (Nemnda skal forberede og gjennomføre arbeidet med å etablere den nye kommunen. journ.anm.) skal settes sammen. I dag består formannskapene av henholdsvis sju og 11 medlemmer, mens fellesnemnda ser ut til å bli fem fra Klæbu og åtte fra Trondheim. Hvem dette blir er klart senest i januar.

Fellesnemnda skal da blant annet starte jobben med å se på antall representanter i bystyret før et endelig vedtak neste høst. Nemnda skal også vedta om bystyremøter og komitémøter skal foregå på dagtid eller kveldstid som i dag. Nå foregår det en saksutredning som blant annet går på de økonomiske konsekvenser ved dagmøter kontra kveldsmøter.

Neste fellesmøte er for øvrig lagt til Vassfjellet i januar.

Skeptisk. Klæbu-politikerne Ole Horgøien (Frp) og SPs Jarle Martin Gundersen (t.h.) er redd for Vassfjelllets fremtid hvis Gråkallen vinterpark realiseres. Foto: Roy Tommy Bråten