Sverresborg skole får 3,70 poeng i Kunnskapsdepartementets store studie av kvalitet i skolen. Sammen med Ugla skole topper de listen i Trondheim.

Se listen her: Skal brukes til å løfte de svakeste

På landsbasis er det bare 17 skoler som er bedre. Rektor ved ungdomsskolen, Bernt Aune, forteller at selv om de tror på det de gjør, så går de alltid med en liten tvil om hvorvidt det de gjør er rett, og om det er det beste.

- Da er det veldig hyggelig med denne typen bekreftelse. Jeg blir jo stolt og glad, og jeg blir nesten litt rørt av det, forteller Aune. Samtidig understreker han at det ikke er en konkurranse, og at han ikke ønsker å tegne et glansbilde som de ikke kan stå for.

Les også: Ungdomsskolene i Trondheim er de beste blant storbyene

«Annerledesdager»

Aune sier at de ved skolen hele tiden prøver å jobbe jevnt og hardt, samtidig som det skal være et så praktisk og variert arbeid som mulig.

- Vi er opptatt av de praktisk-estetiske fagene, noe også forskning har vist er bra for elevene. «Mestring» står i fokus, og det er veldig viktig for oss at alle føler at de får til noe. Det jobbes hardt med å tilpasse undervisningen og prøve å finne inngangen til hver enkelt elev. Målet vårt er å gjøre skolen så overkommelig som mulig i en tid hvor mange har svært høye ambisjoner for seg selv.

Niendeklassingene ved Sverresborg skole bygger droner i valgfaget "Teknologi".

Ved Sverresborg skole har de gjennom skoleåret flere temadager og temauker. Rektor Aune kaller det for «annerledesdager».

- Jeg tror det er veldig bra for elevene å kunne legge bort bøkene for en periode, og konsentrere seg om et bestemt emne. Samtidig får de muligheten til selv å velge og bestemme hva de vil være med på.

Roser lærerne

Rektoren understreker at et tett og godt samarbeid med foreldrene er veldig viktig.

- Vi bruker mye tid på kommunikasjonen med dem, og å skape gode relasjoner og samarbeid.

Aune ønsker også å framheve lærernes arbeid, og at denne plasseringen først og fremst er en flott honnør til dem.

- Vi har en meget kompetent og solid lærerstab som løfter skolen. Det er de som gjør den gode hovedjobben, noe de virkelig fortjener å få ros for.

I valgfaget "Design/redesign" kan elevene få gjøre gamle sko til nye.

Grunnlaget for studien har vært å se de konkrete resultatene til hver skole i sammenheng med elevsammensetningen. Rektoren mener at de ved Sverresborg har en ganske vanlig sammensetning, med et bredt elevgrunnlag.

- Vi har både familier som har det stabilt og bra, og familier som i større grad sliter med ulike utfordringer. Jeg synes ikke elevflokken vår skiller seg noe særlig fra andre som jeg har sett.

Les også: Karakterer til skole og rektor - undersøkelse om kvalitet i videregående

Fornøyde elever

Elevene i tiende klasse ved Sverresborg som Adresseavisen har snakket med, er alle svært fornøyde med skolen. De skjønner godt at nettopp deres skole skårer såpass høyt.

- Det er mye variasjon i timene, noe som gjør at man ikke blir så fort sliten, sier Henrik Bangsund.

- Dette er en seriøs skole som slår ned på bråk og uro. De setter de riktige kravene til oss, forteller Albert Sørli Asmervik.

- Samtidig er lærerne veldig til stede for oss, folk er inkluderende og det er et godt miljø, legger Bangsund til.

Rektor Bernt Aune ved Sverresborg skole i samtale med (f.v.) Henrik Bangsund, Albert Sørli Asmervik og Iselin Tiller.

De kan også bekrefte at de har gjort det stadig bedre mens de har gått der.

- Jeg tror faktisk ingen i klassen har gått noe ned i karaktersnittet siden åttende. Jeg har også økt snittet mitt, forteller Bangsund.

- Jeg har hvertfall ikke gått noe ned, sier medelev Iselin Tiller bekreftende.

Les også: Store forskjeller på skolenes bidrag til elevenes læring

Den beste skolen i Trøndelag er er Grong barne- og ungdomsskole, som på ungdomstrinnet får 3,9 poeng.