Nord universitet vil se på hva som kan gjøres der studentenes score er lav, sier prorektor Hanne Solheim Hansen.

Hansen trekker frem at universitetet scorer veldig godt på relevans.

- Jeg synes det er ekstra viktig at studentene opplever utdanningen som nyttig, sier prorektoren.

Nord gjør det sterkest på farmasi, men svakt på informatikk og samfunnsikkerhet.

Mange lærerutdanninger

Det nye universitetet er stor på lærerutdanning, men studenttilfredsheten ligger litt under landsgjennomsnittet. Det gjelder de som tar bachelor for 5.-10.trinn, og enda mer for de som tar utdanningen for 1.-7. trinn (3,6).

LES OGSÅ : Forelesning er en arkaisk undervisningsform

Til sammenligning ligger NTNU to hakk over snittet (4,2) for utdanningen for 1.-7. trinn , og to hakk under for 5.-10.trinn-utdanningen.

Både-og på barnehagelærer

I barnehagelærerutdanningen ligger Nord universitet et halvt karaktertrinn under gjennomsnittet. Studentsøkningen var svak en periode. Men Nord har et tilbud for arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning som er svært populært, og får den imponerende karaktereren 4,8 i helhetsvurdering.

Til sammenligning gir bachelorstudentene fire i hovedkarakter til Dronning Mauds Minne i Trondheim, litt under landsgjennomsnittet.

Vil følge opp

Sykepleierutdanningen ved Nord universitetet foregår på fem ulike steder i to fylker. Utdanningen scorer 3,9, som er praktisk talt på landssnittet. Bachelor i økonomi og administrasjon ligger også ganske nær gjennomsnittet. Samme utdanning ved NTNU får 4,2 i helhetsvurdering, ett hakk over gjennomsnittet.

- Vi skal gå dypere inn i tallene for å se hva vi bør jobbe videre med, ser Hanne Solheim Hansen. Fag og tema som scorer dårligere enn 3,25 blir viet ekstra oppmerksomhet. For eksempel kommer Nord universitet dårlig ut på internasjonalisering.

To rektorer og en kunnskapsminister: Fra venstre: Rektor Gunnar Bovim, NTNU, Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og rektor Bjørn Olsen, Nord Universitet under åpningen av to ferske sentre for fremragende utdanning. Foto: Håvard Haugseth Jensen