I et nytt brev til Byplankontoret i Trondheim skriver styret i Trondheim Spektrum (TS) at de kommer til å skrinlegge planene for den nye hallen på Øya i Trondheim dersom politikerne går inn for å redusere størrelsen på hallen. Rådmannen legger snart frem sitt forslag til detaljreguleringsplan og TS har fått signaler om at Byplankontoret vil gå inn for en reduksjon av hallen i forhold til de opprinnelige planene. Dersom politikerne går inn for dette, skal ikke TS lenger være interessert i å gjennomføre det omstridte prosjektet.

Styreleder i Trondheim Spektrum AS, Kåre Ytre-Eide

Les også: Se de nye planene for storbyhallen på Øya

Drøftet i styret

«Styret har sist uke mottatt opplysninger fra vår prosjektledelse om at det fra byplankontorets side vil bli foreslått et alternativt løsningsforslag som grunnlag for sluttbehandlingen av reguleringsplanen... Styret i Trondheim Spektrum AS har i dag drøftet den seneste utviklingen i saken, og vil med dette formelt melde tilbake at dette nye alternativet som Byplankontoret skal jobbe med, ikke er aktuelt å bygge for selskapet. Det alternativet er i strid med de rammebetingelser som er trukket opp i forprosjektet, gjennom de vedtak som er fattet av Trondheim kommune», skriver styret i brevet.

Sendte nytt brev

Adresseavisen skrev tirsdag om et annet brev Trondheim Spektrum har sendt til rådmann Morten Wolden. Der slås det fast at styret i TS vil droppe utbyggingen dersom de ikke får en garanti fra kommunen om at utgifter til såkalte rekkefølgekrav om utbedring av Klostergata og bygging av en ny adkomstbru over Nidelva, finansieres av andre enn Trondheim Spektrum. Det nye brevet omhandler ikke rekkefølgekravene, men nå advarer selskapet politikerne mot å redusere prosjektet.

Les også: Spektrum-utbygger ba om hemmelighold av planer – kommunen nektet

Så kom dagen etter, og da angret utbyggeren

Gikk inn for fire haller

Da formannskapet behandlet saken i desember i fjor var to alternative løsninger opp til debatt. Ett alternativ var en ny hall med tre spilleflater, mens det andre alternativet la opp til at det skal bygges fire spillehaller. Flertallet i formannskapet gikk inn for fire haller, publikumskapasitet på 8000 plasser når det gjennomføres store idrettsarrangement (Som f.eks håndball-EM), minimum 10 000 for konserter, 18 meters scene, og takhøyde som oppfyller konsertkrav. Dette oppfyller kravene til en hall som kan brukes til både store konserter og store mesterskap.

Strider mot bestillingen

I følge styret i Trondheim Spektrum har de en oppfatning av at Byplankontoret nå legger frem et nytt alternativ som så langt ikke har vært drøftet med selskapet.

«Etter det vi forstår så vil dette alternativet inneholde kun tre baneflater, være maks 16 meter i innvending høyde og romme ca. 6000 tilskuere i storkamp. Dette dekker ikke de krav som ligger i det politiske vedtakene i saken», skriver styret i brevet til Byplankontoret.

- Det forslaget byplan kommer med strider mot bestillingen fra våre eiere. Får vi et vedtak som sier at vi skal bygge det, kan vi ikke gjøre det. Da må vi få en ny bestilling fra våre eiere, sier styreleder i Trondheim Spektrum AS, Kåre Ytre-Eide til Adresseavisen.

Les: Alt om Trondheim Spektrum

Forstår ikke byplan-alternativ

Han stusser veldig over at byplan kommer med noe helt annet enn det som er politisk vedtatt.

- Det er helt ukjent for oss hvorfor byplan legger frem dette alternativet. Det alternativet vi går inn for - som ble presentert i Adresseavisen lørdag- har jo også blitt diskutert med nettopp byplan som har støttet oss, sier Ytre-Eide.

Nytt utseende: Etter flere forslag er det slik Link Arkitetur og styret i Trondheim Spektrum vil at hallen skal se ut. Foto: Link Arkitetur